DomovNoviceCenter mladih Koper s tečajem grafitiranja osvešča pomen mestnega jedra

Center mladih Koper s tečajem grafitiranja osvešča pomen mestnega jedra

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mladinski sektor Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper vabi mlade grafiterje in interesente na brezplačni tečaj grafitiranja, kjer se bodo udeleženci lahko spogledovali z različnimi tehnikami grafitiranja in poslikav ter se seznanili s koprskimi lokacijami, ki bodo v prihodnje namenjene prostemu in zakonitemu  grafitiranju. Delavnico bo vodil umetnik Tine Dekorti.

CMK, ki je letos z odliko za sabo pospravil že drugo edicijo Street Art Festa Koper, nadaljuje svoje poslanstvo na področju uličnih umetnosti. Od 6. do 8. oktobra 2023 bo tako potekal tečaj grafitiranja za mlade med 15. in 30. letom starosti. V petek, 6. oktobra se bodo udeleženci ob 17. uri zbrali v Centru mladih Koper, na Gregorčičevi 4, kjer bodo pričeli z idejnimi zasnovami ter pripravo skice, 7. in 8. oktobra pa bo med 10. in 15. uro potekala izvedba grafitov.

Udeležba je brezplačna, število mest pa omejeno. Interesenti se lahko na tečaj prijavijo na sledeči povezavi.

Tečaj bo vodil obalni umetnik Tine Dekorti, ki strokovno deluje na področjih grafitiranja, risanja, slikanja na platno, tetoviranja, slikanja na oblačila in obuvala, grafičnega oblikovanja ter videa. Udeleženci tečaja se bodo poleg tehnik grafitiranja in slikanja na zidove seznanili tudi z lokacijami površin, ki jih bo Mestna občina Koper namenila zakonitemu grafitiranju za vse, ki bi se radi prosto izražali preko uličnih umetnosti. Projekt je tako namenjen seznanjanju z uličnimi umetnostmi in njihovih praks, omogočanju lokacij zanje ter izogibanju oškodovanja dragocene kulturne dediščine koprskega mestnega jedra.

Več informacij na povezavi.

Foto: Center mladih Koper