DomovNoviceIšče se naj prostovoljec in naj mentor prostovoljstva v Mestni občini Koper

Išče se naj prostovoljec in naj mentor prostovoljstva v Mestni občini Koper

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska filantropija je v sodelovanju z Mestno občino Koper danes objavila javni natečaj Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023, v okviru katerega bo iskala najbolj aktivno prostovoljko oz. prostovoljca in najbolj zaslužno mentorico oz. mentorja prostovoljcev v zadnjih treh letih.

Namen javnega natečaja je podelitev priznanj tistim posameznikom, ki s svojim prostovoljskim delom pripomorejo k večji kakovosti življenja občanom, pa tudi k razvoju in spodbujanju prostovoljstva v Mestni občini Koper. Prostovoljsko delo je delo, ki ga posameznik opravlja v dobro drugih ali v splošno korist, po svoji svobodni volji, brez pričakovanja plačila in neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase.

Poleg tega želijo izpostaviti tiste posameznike, ki v organizacijah skrbijo za prostovoljstvo, ustvarjajo pogoje za delo prostovoljcev in jih pri tem podpirajo – kot mentorji, koordinatorji, organizatorji ali vodje skupin prostovoljcev.

Podelitev priznanj bo potekala na osrednjem dogodku Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023, ki bo v drugi polovici meseca novembra.

Več informacij o javnem natečaju Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023, najdete na povezavi. Rok za oddajo predlogov je do ponedeljka, 16. oktobra.

Za več informacij so na voljo v Prostovoljski pisarni v Kopru na naslovu prostovoljstvo.koper@filantropija.org. Dostopni so tudi na telefonski številki  070 713 332.

Foto: Prostovoljska pisarna Koper