DomovNaši krajiFOTO in VIDEO: Popovič pred množico uradno napovedal svojo kandidaturo

FOTO in VIDEO: Popovič pred množico uradno napovedal svojo kandidaturo

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot je že znano, se prvi mož koprske občine Boris Popovič podaja v boj za predsedniško kandidaturo. Danes je pred Upravno enoto Koper, pred množico podpornikov, medijem razkril svoje namene.

“Nastopil je čas, da Slovenija postane učinkovita država, pri tem pa se mora spremeniti tudi politika”, je razloge za svojo kandidaturo za predsednika republike  pojasnil koprski župan Boris Popovič. Po njegovem je treba spremeniti ali vsaj dodelati številne slovenske zakone, ki so v osnovi neživljenjski.

Če bo postal predsednik, ne bo zgolj figura, je napovedal.

Popovič, ki se v predsedniško tekmo podaja s podporo stranke Slovenija za vedno, je v svoji predstavitvi izpostavil, da je občina Koper, ki jo vodi že skoraj 15 let, uspešna in učinkovita, četudi so mu metali polena pod noge na vseh področjih.

“Naredili smo ogromno, kljub temu, da imamo nerazumne, nečloveške, neživljenjske zakone,” je dejal Boris Popovič.

V primeru izvolitve ne bo zgolj figura

Kot primer področja, kjer je treba stvari najprej spremeniti, je izpostavil razmere v zdravstvu, ki so nedopustne. Sicer pa Popovič meni, da je možno 70 do 80 odstotkov stvari spremeniti v kratkem času. Pri uvajanju teh, zanj nujnih sprememb, pa lahko po njegovi oceni predsednik republike “ogromno vpliva”.

Kot je namreč pojasnil, v primeru izvolitve ne bo zgolj figura. Poleg tega bo, če bo postal predsednik države, tudi predsednik stranke, ki bo sodelovala na volitvah v DZ.

“Prepričan sem, da če bom tu dosegel dober rezultat, kaj šele v primeru zmage, bo ta stranka zelo uspešna tudi na parlamentarnih volitvah,” je opisal.

Boris Popovič: “Predsednik mora imeti besedo pri vsaki zadevi!”

Boris Popovič sicer meni, da mora predsednik republike imeti svojo besedo pri vsaki zadevi, ki se tiče slehernega posameznika. Glede pomislekov v zvezi z njegovim zdravstvenim stanjem pa je odvrnil: “Energijo imam, voljo imam, trenutno mi zdravje dobro služi.”

Glede implementacije arbitražnega sporazuma je ocenil, da je “treba vztrajati, ampak na diplomatski način”. Kot najpomembnejšo pristojnost predsednika republike pa je izpostavil to, “da se ukvarja s svojimi državljankami in državljani tako, kot se spodobi”.

Dotaknil se je tudi teme kazenskih postopkov zoper njega in pojasnil, da je bilo v zadnjih letih zoper njega sproženih že več kot 40 postopkov, ki pa so se vsi končali pozitivno – zanj seveda. “Sem pa mučenik v tej naši državi in hodim na sodišča po nepotrebnem,” je dodal.

“Danes je velik dan. Odločitev je padla. Čas je, da postane naša država učinkovita država ter da se politika spremeni. Naše sanje o mali Švici, ki smo jih imeli pred 26 leti, se morajo uresničiti,” je povedal Boris Popovič.

Več o kandidaturi pa v spodnjem vidoposnetku.