DomovNoviceFOTO in VIDEO: občanke in občani vzeli stvari v svoje roke!

FOTO in VIDEO: občanke in občani vzeli stvari v svoje roke!

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Čistilna akcija v organizaciji Mestne občine Koper in Marjetice Koper je več kot uspela. V Žusterni se je namreč danes zbralo več kot 150 prostovoljcev, ki so s skupnimi močmi uspeli zbrati za nekaj manj kot dva samonakladalna kontejnerja plastike, vrečk, plastenk, stiropora in drugih odpadkov, ki jih je v zadnjih dnevih z morja naneslo vzdolž celotne obale.

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič, glavni pobudnik čistilne akcije, se je ob tej priložnosti zahvalil vsem sodelujočim za hiter odziv in pripravljenost pomagati, s čimer so skupaj državi pokazali, da lahko le združeni naredijo veliko za skupne cilje. Ponovno je opomnil na apatičnost ključnih državnih služb, ki so v tem primeru povsem zatajile oz. so se odzvale šele danes, ko je večina nesnage praktično že odstranjene.

Med tistimi, ki so danes skupaj z županom Borisom Popovičem zavihali rokave, je bilo kar nekaj prostovoljcev, ki jim ni vseeno v kakšnem okolju živimo. Čistilni akciji so se poleg tega pridružili tudi zaposleni na koprski občini in Marjetici ter številni športni klubi in društva. Med drugimm kadetska, mladinska in članska ekipa ter uprava FC Koper, člani Rokometnega društva Kih, Surf kluba Koper in Kajak-kanu kluba Žusterna ter člani Teniškega kluba Koper in Potapljaškega društva Oceanik. Med prostovoljci so bili tudi številni gasilci, in sicer Gasilske brigade Koper in Prostovoljnega gasilskega društva Hrvatini, pomagali so tudi člani MK Kondor, krajani Semedele in številni drugi, ki so s svojim dejanjem pokazali, da se zavedajo kako pomembno je živeti v čistem in zdravem okolju.

Na pomoč so s svojim ekološkim plovilom Castor 2 priskočili tudi v tržaškem podjetju Crismani Group, ki so z več kot 20 plovili eno vodilnih ekoloških podjetij v Jadranu.