DomovNoviceFOTO: Z Red Eye Bikerfestom odprli letošnjo moto sezono

FOTO: Z Red Eye Bikerfestom odprli letošnjo moto sezono

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Vonj po bencinu in zažganih gumah je ta konec tedna v Žusterno privabil številne ljubitelje jeklenih konjičkov, ki so v okviru Red Eye Bikerfesta odprli letošnjo motoristično sezono. Obiskovalcev je bilo več kot 2000, številni, skoraj 600, pa so bili tudi motoristi, ki so že tako pestro celodnevno dogajanje obeležili s panoramsko vožnjo po naši obali. S svojim motorjem se je na prvo letošnjo vožnjo zapeljal tudi koprski župan Boris Popovič.

Žusterno je ta konec tedna zajel motoristični adrenalin, ki je kri po žilah pognal vsem ljubiteljem motociklizma. Motoristi so zagotovo najbolj uživali v panoramski vožnji od Kopra do Pirana, Lucije, Sečovelj in Dragonje ter nazaj, na kateri se jim je s svojim jeklenim konjičkom pridružil tudi prvi mož koprske občine Boris Popovič. Veselo je bilo tudi ob njihovem povratku pozno popoldne, ko so za glasbeno poslastico, ki se je zaključila šele pozno v noč, poskrbele skupine Španske muhe, Bebin sladoled, Cowboys from Hell in AC/DI, eden najboljših tribute bandov AC/DC.

Motoristi iz vseh koncev Slovenije, kot tudi iz sosednjih držav Italije in Hrvaške so se sicer začeli zbirati že ob poldnevu, ko so obiskovalcem razkazali svoje jeklene konjičke, jih zabavali z zažiganjem gum ter si na stojnicah ogledovali različne motoristične izdelke. Zagotovo sta izstopali stojnici, na katerih so se predstavljala zanimiva »custom made« kolesa, ki so privabljala številne radovedne poglede, kot tudi stojnica, kjer so obiskovalci lahko občudovali nove modele motorjev in drugih dodatkov znamke Harley Davidson.