DomovNoviceDestinacijo Koper obiskali tudi srbski novinarji

Destinacijo Koper obiskali tudi srbski novinarji

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Zatem ko so minuli teden slovensko Istro obiskali srbski organizatorji potovanj, so se včeraj v naših krajih mudili tudi predstavniki srbskih medijev.

Predstavnica vodilnega srbskega spletnega medija za ženske www.žena.rs, spletnega medija www.onamagazin.rs, novinar kultne revije Vreme, novinarka revije in spletnega medija Turistički svet, Branislava Antović – Brana’s Divine World, ki velja za eno vodilnih blogerk v Srbiji in fotografinja omenjenega bloga ter blogerka in freelancerka Marina Marić so včeraj obiskali zgodovinsko mestno jedro Kopra, vinsko klet Vinakoper in si ogledali oljarno Morgan, katerih olja so večkrat prejela naslov Županovega oljčnega olja in tudi nosijo aktualni naslov Županovega oljčnega olja za leto 2018.  Med lepotami naših krajev so si srbski gostje ogledali tudi Naravni rezervat Škocjanski zatok. Gostje so bili nad našimi kraji, ponudbo in doživetji vidno navdušeni. Sicer pa so v sklopu študijske ture obiskali tudi Kras, Izolo, Portorož in Piran.

Tovrstni obiski običajno nastanejo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO). STO ocenjuje, da je vrednost objav v globalno vplivnih in pomembnih medijih samo v lanskem letu znašala okoli 10 milijonov evrov. O naši državi so denimo med drugim pisali v svetovno znanih medijih, kot so New York Times, The Wall Street Journal, Forbes, Vogue in številni drugi.  V objavah v družbenih medijih pa so našo državo omenjali in jo izpostavljali kot »skritega dragulja« številni blogerji in vplivneži. Kot pravijo na STO, se bodo tovrstni obiski nadaljevali tudi v tem letu in včerajšnji obisk srbskih novinarjev je priča temu.