DomovNoviceGlasbena šola Koper podelila zlate violinske ključe

Glasbena šola Koper podelila zlate violinske ključe

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Glasbeno šolo Koper danes sestavljajo tri slovenske obmorske glasbene šole, koprska, izolska in piranska. Šola že več kot 70 let skrbi za kakovostno izobraževanje mladih glasbenikov v slovenski Istri, kar iz meseca v mesec dokazujejo številne glasbene nagrade, priznanja učencev in dijakov šole. Pred dnevi je šola razkrila tudi letošnje prejemnike zlatega violinskega ključa, najvišjega priznanja Glasbene šole Koper.

Najvišje priznanje Glasbene šole Koper so letos podelili že osemnajstič zapored. Prejemniki uglednega glasbenega priznanja za šolsko leto 2021/2022 so mladi glasbeniki Lara Šramel, Zala Gorjan, Diti Kljun, Katarina Hrvatin in Tadeja Udovič Kovačič.

Mladi glasbeniki so s svojimi nastopi, z uspehi,  rezultati in s svojo predanostjo ter z glasbenimi udejstvovanji prispevali k prepoznavnosti Glasbene šole Koper v domačem in širšem okolju. »Prejemniki zlatega violinskega ključa so vzor številnim mlajšim glasbenikom in vrstnikom,« je povedal Iztok Babnik, ravnatelj GŠ Koper.

Kot zanimivost dodajmo, da je pred dnevi odmeven uspeh na 19. mednarodnem kitarskem glasbenem tekmovanju Altamira, nagrada Enrico Mercatali v Gorici dosegel učenec Benjamin Majer, ki je v 2. kategoriji prejel srebrno medaljo.

Foto: Glasbena šola Koper