DomovNoviceGlavna avtobusna postaja v Kopru kmalu v novi preobleki

Glavna avtobusna postaja v Kopru kmalu v novi preobleki

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Glavna avtobusna postaja v Kopru bi lahko že čez dobro leto dobila novo podobo. Koprski občini svetniki so s sprejemom DIIP-a na izredni seji v začetku meseca projektu obnove avtobusne postaje Koper prižgali zeleno luč ter tako omogočili, da občina s prijavo projekta na razpis ministrstva za infrastrukturo kandidira za pridobitev nepovratnih evropskih sredstev. Če gre vse po načrtih bodo gradbeno dovoljenje pridobili jeseni, z deli pa začeli januarja prihodnje leto.

Naložba predvideva celovito ureditev 3600 kvadratnih metrov površine avtobusnega kolodvora, ureditev in tlakovanje peronov s postavitvijo nadstrešnice nad njimi, zamenjavo dotrajanih robnikov, dopolnitev oz. prilagoditev spremljajoče talne in vertikalne prometne signalizacije in namestitev nove urbane opreme. V bodočem pritličnem paviljonu bodo prostori, namenjeni čakališču, nadzorniku prometa in družabnemu središču.

Občina je projekt prijavila na razpis ministrstva za infrastrukturo in tako kandidira za pridobitev evropskih sredstev iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih naložb. Če bo uspešna pri kandidaturi, bi lahko iz evropskega kohezijskega sklada črpala 715 tisoč, dodatnih 126 tisoč evrov bi bilo državnih sredstev, preostali del naložbe pa bi krila iz naslova proračuna.