DomovNoviceTa konec tedna na cestah zgoščen promet in zastoji

Ta konec tedna na cestah zgoščen promet in zastoji

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Gost promet iz urbanih središč proti Obali in drugim turističnim krajem pričakujejo že danes, so sporočili s prometno-informacijskega centra. Za slovenske šolarje in del nemških so se namreč v petek začele poletne počitnice, ponedeljkov praznični dan in s tem podaljšani konec tedna pa bodo mnogi Slovenci izkoristili tudi za oddih na morju. 

Zelo zgoščen promet se pričakuje tudi v nasprotni smeri, torej iz turističnih krajev proti urbanim središčem, in sicer v ponedeljek popoldne.

Ob tem opozarjajo tudi, da prihaja čas poletnih dopustov in počitnic, zato se bo promet vsak konec tedna močno povečal predvsem od Avstrije in Italije proti turističnim krajem ter nazaj. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri, kar pomeni, da bodo močno obremenjene tudi glavne prometnice v tej smeri. Voznikom zato priporočajo, da se na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah.

V naslednjih dneh tako lahko povečan promet in gneče pričakujemo tudi na cesti Koper – Šmarje – Dragonja, ki vodi proti mejnemu prehodu, kot tudi na glavni prometnici Koper – Izola – Lucija. 

Nove spremembe omejitev tovornega prometa

V času turistične sezone, torej od danes naprej, se spremeni tudi omejitev tovornega prometa in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton v Sloveniji. Do nedelje, 2. septembra, velja prepoved za omenjeno skupino vozil ob sobotah od 8. do 13. ure in ob nedeljah, praznikih ter dela prostih dnevih od 8. do 21. ure.