DomovNoviceV tem tednu bo Gledališče Koper gostilo Kulturni bazar v regiji

V tem tednu bo Gledališče Koper gostilo Kulturni bazar v regiji

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Kulturni bazar je medresorski nacionalni projekt na področju kulturno-umetnostne vzgoje, ki bo letos v oktobru obiskal tudi osrčje našega mesta. V četrtek, 12. oktobra, se bo v Gledališču Koper odvilo četrto medresorsko nacionalno strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji. Organizatorji dogodka so Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo in Mestna občina Koper, izvršni producent Gledališče Koper, koproducent pa Cankarjev dom Ljubljana.

Občine slovenske Istre, Piran, Izola, Koper in Ankaran, skupaj podpirajo izvedbo Kulturnega bazarja v regiji 2023. Na njem bodo v ospredju izbrani programi in projekti kulturnih ustanov iz obalno-kraške in primorsko-notranjske regije, na celodnevnem usposabljanju pa bodo udeleženci lahko spoznali tudi aktualno dogajanje na področju kulturno-umetnostne vzgoje (KUV) na nacionalni ravni.

Bienalni kulturni bazar v regiji je namenjen krepitvi dostopnosti kakovostnih vsebin za otroke in mlade na vseh področjih KUV, podpori partnerskih povezav med VIZ in kulturnimi ustanovami oz. strokovnimi delavci in profesionalnimi umetniki ter razvoju inovativnega, ustvarjalnega, spodbudnega in varnega učnega okolja.

Več informacij o Kulturnem bazarju in programu dogodkov na povezavi.

V sklopu bazarja tudi mednarodno strokovni posvet Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva

V okviru istega projekta pripravljajo tudi ožji mednarodno obarvan strokovni posvet Kulturno-umetnostna vzgoja in razvoj občinstva, ki bo potekal v sredo, 11. oktobra, popoldne v Gledališču Koper. Posvet je namenjen županom in županjam ter v prvi vrsti odgovornim za kulturne in vzgojno-izobraževalne oziroma družbene dejavnosti v lokalnih skupnostih, pa tudi vodstvom VIZ in kulturnih ustanov.

Foto: MOK, Kulturni bazar, Nada Žgank