DomovNoviceJubilejni Istrski kolesarski maraton s številnimi presenečenji

Jubilejni Istrski kolesarski maraton s številnimi presenečenji

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnji jubilejni Istrski kolesarski maraton 14. in 15. oktobra gosti občina Piran. Organizator, Kolesarsko društvo Raketa, bo jubilejni dogodek obeležil z otroškim kolesarskim festivalom, rekreativna kolesarska preizkušnja za kolesarske sladokusce pa bo ponudila tri različne trase v dolžini od 10 do 73 kilometrov, ki bodo povezale celotno slovensko Istro.

Istrski kolesarski maraton je največji rekreativni kolesarski dogodek v Istri. Že leta tradicionalno navdušuje z edinstvenim okoljem, razgibanimi trasami za vse okuse in stopnje pripravljenosti, lepimi panoramami in pestrim spremljevalnim programom.

V soboto, 14. oktobra, bo na prizorišču pri Zdravstvenem domu Lucija potekal otroški kolesarski festival s kolesarskim poligonom, brezplačnimi testnimi vožnjami električnih koles, družinskim kolesarskim izletom in mini maratonom.

V nedeljo, 15. oktobra, pa bo sledil vrhunec kolesarskega maratona s startom vseh treh tras (10, 41 in 73 kilometrov).  Na osrednjem prizorišču v parku Sonce v Luciji se obeta pestro dogajanje, vključno s predstavitvijo lokalnih ponudnikov kulinarike in obrti, turističnih in kolesarskih ponudnikov. Prav tako se obeta odrska animacija s pestrim glasbenim programom, za katerega bo poskrbel glasbenik Lean Kozlar Luigi.

»Največja rekreativna kolesarska preizkušnja na območju Istre bo poleg nepozabnih razgledov na razgibanih trasah za vse okuse in stopnje pripravljenosti postregla še s pestrim spremljevalnim programom in vrsto presenečenj,« je pred kolesarskim dogodkom razkril glavni organizator prireditve Športnega društva Raketa Goran Sambt.

V času maratona na trasah tudi cestne zapore prometa

V nedeljo, 15. oktobra, bodo v času maratona na trasah veljale tudi cestne zapore. Vse podrobnosti najdete na povezavi.

Več informacij o letošnjem jubilejnem Istrskem kolesarskem maratonu na povezavi.

Regijski dogodek podpirajo Občina Piran, Občina Izola, Mestna občina Koper in Občina Ankaran, omogočajo pa ga tudi številni drugi partnerji Hervis, Luka Koper, Oshee, PVG, Avto Center Jereb, RTV Koper in Bicikel.com.

Foto: Istrski kolesarski maraton, Peter Vrčkovnik