DomovNoviceLjudska univerza vstopa v nov projekt za dvig digitalnih kompetenc

Ljudska univerza vstopa v nov projekt za dvig digitalnih kompetenc

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ljudska univerza Koper je z vodilnim partnerjem Ljudsko univerzo Ajdovščina in ostalimi partnerji v projektu Ljudsko univerzo Ilirska Bistrica, Ljudsko univerzo Postojna, Ljudsko univerzo Škofja Loka in Ljudsko univerzo Sežana, uspešno kandidirala na javnem razpisu za sofinanciranje izvajanja neformalnih izobraževanj za odrasle na področju digitalnih kompetenc za leto 2023.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje izvedbe programov neformalnega izobraževanja za pridobivanje osnovnih in naprednih digitalnih kompetenc prebivalcev Republike Slovenije starih 30 let in več.

Z udeležbo na izobraževanjih udeleženci krepijo zavesti o prednostih uporabe digitalnih orodij za življenje posameznika in družbo kot celoto ter krepijo zaupanje v digitalne tehnologije, razumevanje digitalnih tehnologij ter njihove odgovorne in varne uporabe.

Cilji javnega razpisa so pridobivanje in dvig osnovnih digitalnih kompetenc odraslih prebivalcev RS starih 30 let in več, spodbujanje zanimanja za digitalne tehnologije, njihovo razumevanje ter odgovorno in varno uporabo in pridobivanje oz. dvig naprednih digitalnih kompetenc.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za digitalno preobrazbo in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Več informacij o projektu na povezavi.

Foto: Ljudska univerza Koper