DomovNoviceGledališče Koper ponuja plesni odmor med poukom na domu

Gledališče Koper ponuja plesni odmor med poukom na domu

KulturaNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Gledališču Koper nadaljujejo projekt Gledališče za maturo, ki ponuja bralne uprizoritve Cankarjeve dramatike, z današnjim dnem pa uvajajo še eno novost – Šolske plesne odmore s Fiono.

Koprsko gledališče je z aprilom vzpostavilo projekt Gledališče za maturo, s katerim so se osredotočili na dijakinje in dijake zadnjih letnikov. Na kanalu YouTube Gledališča Koper in z aplikacijo ZOOM tako izvajajo bralne uprizoritve del Ivana Cankarja, ki so snov letošnje mature. Ta četrtek in petek bo ob 20. uri na ogled Pohujšanje v dolini šentflorjanski, naslednji četrtek pa Hlapci. Pri uprizoritvah bo še naprej sodelovala dramaturginja Ira Ratej, ki bo po predstavah dijakinjam in dijakom na voljo za vprašanja.

S tem tednom uvajajo novost, in sicer Šolske plesne odmore s Fiono. Vsako sredo ob 11. uri bodo na FB profilu Gledališča Koper imeli 15-minutni plesni odmor. Skupaj z učiteljico plesa Gaynor Johnson iz Plesnega centra Fiona bodo obiskovalke in obiskovalci migali na eno izmed slovenskih pesmi, ki v zadnjem času navdušuje mlade.