DomovNoviceKoprska knjižnica z novo interventno storitvijo še bližje uporabnikom

Koprska knjižnica z novo interventno storitvijo še bližje uporabnikom

KulturaNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper bo s prihodnjim tednom svojo obstoječo ponudbo interventnih storitev razširila z varno izposojo in vračilom knjižničnega gradiva v knjižnici. Predhodno rezervirano gradivo bodo uporabnice in uporabniki prevzeli pred knjižnico in ga vrnili prek knjigomata v avli knjižnice.

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v času samoizolacije beležijo veliko povpraševanje po knjižničnih storitvah. V preteklih tednih so uporabnicam in uporabnikom ponudili številne nove načine izposoje knjižničnega gradiva in drugih storitev, z naslednjim tednom pa s podporo Mestne občine Koper obstoječo ponudbo interventnih storitev širijo z dodatnimi storitvami varne izposoje in vračila knjižničnega gradiva v knjižnici.

Vsak delavnik med 9. in 15. uro bodo na telefonski številki 05 66 32 605 sprejemali naročila. Predhodno rezervirano gradivo bodo uporabnice in uporabniki lahko prevzeli pred knjižnico, in sicer v terminu, ki ga bodo pravočasno sporočili, najverjetneje ob ponedeljkih ali sredah med 9. in 15. uro. Vračilo gradiva bo možno prek knjigomata v avli knjižnice vsakih 14 dni, in sicer vsak drugi petek med 9. in 15. uro.

Tako izposoja kot vračilo bosta potekala varno in ob upoštevanju vseh priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Štaba Civilne zaščite Koper in ostalih pristojnih organov.

Knjižnica Koper s številnimi novimi načini izposoje knjižničnega gradiva

V času epidemije je koprska knjižnica uvedla številne nove načine izposoje knjižničnega gradiva in uporabnicam in uporabnikom omogočila lažji dostop do svojih storitev. Vsem uporabnikom, tudi tistim, ki bivajo izven Slovenije, so omogočili brezplačen spletni vpis, ki ponuja dostop do virtualne knjižnice, s tem pa kakovostnih podatkovnih zbirk, med katerimi so Biblos, Pressreader, EbscoHost in drugi. Uporabnikom prek spletne strani nudijo tudi pomoč pri uporabi spletnih tečajev in drugih spletnih storitev.

Kot prva knjižnica v Sloveniji so ponudili izposojo knjižničnega gradiva z brezplačno dostavo na dom, ki jo izvajajo na celotnem območju Mestne občine Koper, in sicer za gradivo, ki ga občani potrebujejo za učenje in študij. Izjema so upokojenci, ki lahko v času izrednih razmer na dom naročijo katero koli gradivo, tudi knjige za branje v prostem času. Naročena gradiva dostavljajo ob torkih in četrtkih.