DomovNoviceGledališče Koper predstavilo program letošnje sezone

Gledališče Koper predstavilo program letošnje sezone

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko gledališče kljub zaostrovanju razmer in uvedbi novih ukrepov, vezanih na širjenje koronavirusa, v 21. sezono vstopa s pestrim programom za vse generacije. Abonentom bodo v prihajajoči sezoni ponudili skupno pet premiernih in štiri izbirne predstave. Poleg večernih abonmajev ponujajo še dijaški abonma in ohranjajo dva starostno ločena otroška abonmaja.

Gledališče Koper je v prostorih koprskega kulturnega hrama podrobno predstavilo program za prihajajočo sezono 2021/22. Direktorica in umetniška vodja Gledališča Koper Katja Pegan je poudarila, da je letošnja gledališka sezona več kot izziv. »Ali bomo znali vzgojiti otroke, ki ne bodo iskali samo racionalne razlage za svojo ogroženost, ampak jim bomo odprli vrata v svet imaginacije, čarobnosti in poetičnosti, ni samo vprašanje njihovega obstoja, ampak tudi našega. Danes namreč radi pozabljamo, kako zelo so naši pogledi na svet izkrivljeni in kako zelo je naše razumevanje drugega omejeno. Zato se mi zdi vredno opomniti ljudi na to, da vselej obstaja še drug pogled, da obstaja tudi drugačno videnje stvari, še posebej tistih najbolj tragičnih.«

Prva predstava v okviru večernih abonmajev letošnje sezone bo komedija o laži, resnici in tanki črti med njima Laponska v režiji Nenni Delmestre. Sledila ji bo igra o (ne)sporazumevanju Indijc hoče v Bronx v režiji Renate Vidič. Tretja večerna premierna predstava bo igra o nasilju in strahu Disney Razparač v režiji Nataše Barbare Gračner. Četrta predstava bo glasbeno-plesna travestija po Aristofanu Ptičja farma v režiji Jake Ivanca, kot peti pa bo v gledališču predstavljen dramski monolog o drugačnem videnju izvirne zgodbe Morje Sten, režiserja in igralca Boisa Cavazze.

Poleg večernih abonmajev za odrasle Gledališče Koper ponuja tudi dijaški abonma. Gledališče se lahko pohvali še z dvema otroškima abonmajema, in sicer Mavrična ribica za otroke, starejše od petih let, in Mali oder za otroke, ki so starejši od treh let. Za nakup gledaliških abonmajev lahko uporabite tudi bone Vlade RS.

Pomembna novost koprske gledališke sezone 2021/2022 je vzpostavitev artbusa v sodelovanju Turistično agencijo Maona, ki bo abonente brezplačno vozil na gledališke premiere v Koper in drugam, na prireditve, povezane s kulturo in umetnostjo. Prvič že 23. septembra, ko bo artbus peljal v Piran na razstavo Exodus in objemi Safeta Zeca.

Vpis abonmajev se bo začel 13. septembra in bo trajal vse do 24. septembra, in sicer si ga lahko zagotovite pri blagajni gledališča, prav tako ga lahko naročite po elektronski pošti na naslovu info@gledalisce-koper.si.

Na tiskovni konferenci je bil predstavljen tudi 11. festival gledaliških predstav za mularijo Pri svetilniku, ki bo z delavnicami in predstavami potekal med 13. septembrom in 9. oktobrom v Gledališču Koper.

Več o programu festivala na povezavi. https://www.gledalisce-koper.si/sl/festival-za-mularijo-pri-svetilniku/

Po predstavitvi letošnje sezone v Gledališču Koper so gledališčniki v družbi medijev v Galeriji ob morju le korak od koprskega pristanišča Luke Koper slavnostno odprli razstavo fotografij predstave Krst pri Savici, delo koprskega fotografa Deana Grgurice.

Foto: MOK