DomovNoviceGledališče Koper vabi na festival Retrovizor in k predvpisu abonmajev

Gledališče Koper vabi na festival Retrovizor in k predvpisu abonmajev

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V koprskem kulturnem hramu so pred dnevi odigrali svojo zadnjo predstavo v sklopu večernih abonmajev, toda s tem gledališke sezone še ni konec. Odločili so se, da med 5. in 28. junijem občinstvu ponudijo nov festival z naslovom Retrovizor, kjer bodo ponovili nekaj najuspešnejših predstav iz preteklih let. V času festivala bo potekal tudi predvpis abonmajev.

Od zvestega občinstva se bo istrski hram kulture letos poslovil s prvo izvedbo festivala Retrovizor. V festivalski program so uvrstili nekaj lastnih uspešnic iz preteklih sezon, povabili pa so tudi starega znanca Tadeja Toša. »Gre za priljubljen, tudi v tujini večkrat uporabljen in preizkušen festivalski ključ, da gledališča ponosno zaprejo sezono s predstavami, ki jih najbolje predstavljajo. Svojim predstavam večkrat dodajo gostovanja drugih gledališč,« je povedala direktorica in umetniška vodja Gledališča Koper Katja Pegan.

Pred festivalskimi predstavami bodo predstavili abonmaje

Festival bo v ponedeljek, 5. junija, odprla zadnja predstava v produkciji Gledališča Koper, Ni tako slabo kot zgleda Petra Barnesa, ki se bo kot edina na festivalu začela ob 18. uri. Sledile bodo Tadej Toš v prostem slogu, Sea Wall Simona Stephensa v italijanščini z odličnim Francescom Borchijem, Tutošomato Iztoka Mlakarja, Trio Gašperja Tiča, Sumljiva oseba Branislava Nušića in za konec v sredo, 28. junija, še glasbena komedija Sanja Valentin (Willy Russel); vse v prostorih gledališča, z začetkom ob 20. uri.

Na Verdijevi ulici pred mestnim gledališčem bodo postavili mize in stole ter stregli pijačo. »V tem improviziranem lokalu, t. i. gledališki kantini, ki pa bo vsekakor prijeten za druženje, bomo pred začetki predstav z ljudmi prijateljsko poklepetali, jim pojasnili, kaj si bodo v naslednji sezoni lahko ogledali in razložili prednosti nakupa abonmaja. Tam se bodo z obiskovalci družili člani igralskega ansambla, režiserji, dramaturg, pedagoginja in tam bom z veseljem tudi sama,« pove Peganova.

Nakup večernega abonmaja prinaša vstopnico za Retrovizor

Predvpis gledaliških abonmajev so na svojevrsten način združili s prihajajočim festivalom Retrovizor; vsem, ki bodo v juniju podaljšali ali na novo kupili večerni abonma za sezono 2023/2024, bodo podarili vstopnico za eno izmed predstav na omenjenem festivalu.

V Gledališču Koper za julij pripravljajo Festival uprizoritve, glasbe in akademij – FUGA (prej PPF Mladi), v avgustu pa bodo postregli s festivalom Pri svetilniku, ki je namenjen najmlajšim.

Več informacij o pestrem poletnem programu Gledališča Koper na povezavi.

Foto: Jaka Varmuž, Dean Grgurica (Studio D’Or) in Borut Cvetko (Mediaspeed)