DomovNoviceGorenjska banka donirala 100.000 evrov za obnovo OŠ Šmarje pri Kopru

Gorenjska banka donirala 100.000 evrov za obnovo OŠ Šmarje pri Kopru

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Gorenjska banka nadaljuje uresničevanje svojega poslanstva, partnerstva in podpore pri ustvarjanju prihodnosti. Donaciji za obnovo vrtca v Mengšu sledi novih 100 tisoč evrov za sanacijo škode po neurju na Osnovni šoli Šmarje pri Kopru. Gorenjska banka ob tem komitentom, prizadetim v ujmi, namenja pomoč in ugodnosti.

Družbena odgovornost je eden od temeljev delovanja Gorenjske banke, zato si v banki prizadevajo biti zanesljiv in odgovoren partner tako zaposlenim kot podjetjem, prebivalstvu in lokalnim skupnostim. V podpori lokalnim skupnostim po vremenskih ujmah so v Gorenjski banki posebno pozornost namenili dobrobiti otrok na področju vzgoje in izobraževanja. Po donaciji za obnovo Vrtca Mengeš bodo donacijo v višini 100.000 evrov namenili tudi OŠ Šmarje pri Kopru za sanacijo škode po neurju, ki je pred dnevi zajelo Primorsko.

Predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak je ob tem dejal: »V teh zahtevnih trenutkih ostajamo odgovoren in zanesljiv partner svojim strankam, zaposlenim in lokalnim skupnostim. Posebno pozornost smo na pragu novega šolskega leta namenili podpori vzgoji in izobraževanju otrok, saj si želimo, da bi za splošno dobrobit otrok in družin lahko vrtci in šole čim prej nemoteno nadaljevali s svojimi programi.«

»Izjemno hvaležen sem Gorenjski banki, da bo z radodarno donacijo pomagala Mestni občini Koper in Osnovni šoli Šmarje pri sanaciji strehe, ki jo je odkrilo silovito neurje. V občini si prizadevamo, da bi kljub nedavnim dogodkom šolarkam in šolarjem iz Šmarij omogočili čim lepši začetek novega šolskega leta, šolo pa v najhitrejšem možnem času povrnili v stanje, ki bo omogočalo kakovostno izvajanje pouka in obšolskih dejavnosti. Vzgoja in izobraževanje najmlajših sta naši prioriteti, zato smo izredno zadovoljni, da nas v zasledovanju in doseganju naših ciljev podpira tudi Gorenjska banka,« je povedal župan Mestne občine Koper Aleš Bržan.

Gorenjska banka je na pomoč priskočila tudi vsem svojim strankam, ki so utrpele škodo v nedavnih vremenskih ujmah, in je že sprejela številne ukrepe za oprostitev določenih stroškov vsakodnevnega bančnega poslovanja. Strankam stojijo ob strani z brezplačno odobritvijo moratorija oziroma reprograma kredita, brezplačno prekinitvijo depozitnih in varčevalnih pogodb, brezplačno predčasno zamenjavo plačilnih kartic, ponovno izdajo bančnih izpiskov in izdajo potrdil o opravljenih transakcijah, pripravili smo tudi posebno kvoto posojil po ugodnih obrestnih merah tako za prebivalstvo kot za podjetja. V Gorenjski banki bodo s 1. septembrom ponovno povišali tudi redne obrestne mere za depozite ter depozite v kombinaciji z naložbo.

Komitente, ki se zaradi škode v vremenskih ujmah srečujejo s finančnimi izzivi, vabijo, naj obiščejo najbližjo poslovalnico Gorenjske banke, kjer bodo z bančnimi svetovalci z individualno obravnavo našli najprimernejšo rešitev.

V Gorenjski banki so podporo namenili tudi prizadetim zaposlenim, ki so prejeli solidarnostno pomoč in možnost koriščenja izrednega plačanega dopusta, organizirali pa so tudi številne delovne akcije za pomoč pri čiščenju in obnovi po poplavah.

Foto: Gorenjska banka, MOK