DomovNoviceIstrski kolesarski maraton prestavljen na oktober 2021

Istrski kolesarski maraton prestavljen na oktober 2021

Naši krajiNoviceŠportTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

8. Istrski kolesarski maraton, ki bi že tradicionalno moral potekati v začetku letošnjega oktobra, je zaradi znanih okoliščin v povezavi s koronavirusom in vladnimi ukrepi prestavljen na naslednje leto. Priljubljen športno-družaben dogodek bo na sporedu 2. in 3. oktobra 2021.

Istrski kolesarski maraton v zadnjih letih ponuja pestro dvodnevno dogajanje, saj s programom za otroke in družine vse udeležence izobražuje, razgiba, zabava in združuje. Poleg družinskega kolesarskega izleta so vsakič na sporedu Mini maraton na kolesih in poganjalčkih, gledališka predstava, poligon varne vožnje, odrski nastopi, ponudba lokalnih izdelkov in še bi lahko naštevali.

Letošnjo dokončno odločitev o odpovedi maratona je organizator sprejel po tehtnem premisleku in posvetu z istrskimi občinami ter partnerji, ki prav tako ocenjujejo, da bi udeleženci na maratonu ob danih okoliščinah, zgolj zato, da bi bil izveden, zamudili bistvo dogodka. Zato vse vabijo, da si v koledarju označijo termin za naslednje leto, ko si v Kopru v mesecu oktobru znova obetamo kolesarsko poslastico v njeni polni obliki.