DomovNoviceIz Planet TV: Mandarićevo iskanje lukenj v zakonu

Iz Planet TV: Mandarićevo iskanje lukenj v zakonu

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Da je Milan Mandarić kot predsednik nogometne Olimpije s prodajami ustvaril precej denarja, ni nobena skrivnost.

Planet TV v prispevku razkriva koliko ga je med drugim kapnilo na njegov račun oziroma na račun njegovega podjetja MM šport, d. o. o., kako je prišel do 74-odsotnega deleža Olimpije ter na kakšen način krmari med slovensko zakonodajo in pravili mednarodne nogometne zveze.

Številke razkrivajo, da Mandarića vodijo zgolj osebni interesi

Milan Mandarić je maja 2016 preko svojega podjetja MM šport d.o.o. za zgolj en evro odkupil 49 odstotni delež podjetja FC Olimpija d.o.o., ki je bilo pred tem v 100 odstotni lasti podjetja ŠD NK Olimpija. »FC Olimpija je bila res v rdečih številkah, Mandarić je ob nakupu dobro vedel, da bodo prihodki podjetja zaradi zimske prodaje dveh nogometašev  v letu 2016 močno narastli,« navajajo v prispevku na Planet TV.

Letos aprila je MM šport d.o.o. za dodatnih 25 odstotkov FC Olimpija, znova odštel le en evro, kar pomeni, da je MM šport za 74 odstotni delež podjetja FC Olimpija odštel le dva evra.

Podjetje FC Olimpija je sicer v letu 2016 ustvarilo 1,6 milijona evrov čistega dobička. »In, če mislite, da bi bila ŠD NK Olimpija v primeru izplačila dobička upravičena do nekaj sto tisočakov, ste se ušteli. Mandarić ima namreč s podjetjem MM šport pravico do nesorazmernega, skoraj stoodstotnega, deleža dobička podjetja FC Olimpija d.o.o.. To si je zagotovil s konverzijo posojila v višini dveh milijonov evrov v kapitalske rezerve. To pomeni, da je posojilo v višini dveh milijonov evrov odpisal, a ga lahko kot družbenik še vedno vzame iz kluba,« poročajo na Planet TV.

Iz Planet TV: “Če se recimo Mandarić jutri, ali pojutrišnjem umakne, bodo ŠD NK Olimpiji najverjetneje ostali dolgovi in še ena, sicer že dobro znana zgodba o boju za preživetja.” Foto: arhiv ekoper.si

Bo Mandarić pokopal tudi Olimpijo?

Od Milana Mandarića smo že ničkolikokrat slišali obljube, da bo Olimpija pod njegovim vodstvom postala eden največjih klubov v regiji. Novinar v prispevku sklene: »Super, da bi Mandarić le uresničil obljubo, ampak trenutno stanje govori o drugačnem scenariju. Če se recimo Mandarić jutri, ali pojutrišnjem umakne, bodo ŠD NK Olimpiji najverjetneje ostali dolgovi in še ena, sicer že dobro znana zgodba o boju za preživetje.«

Se Olimpiji morda obeta zgodba Mandarićevega Kopra in se napovedi koprskega župana Borisa Popoviča uresničujejo?