DomovNoviceIzražanje kreativnosti v svetu poezije z natečajem V objemu Istre  

Izražanje kreativnosti v svetu poezije z natečajem V objemu Istre  

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper vabi ljubitelje poezije, da se pridružijo posebnemu pesniškemu natečaju z naslovom “V objemu Istre”.

Natečaj ponuja priložnost, da pisci poezije izrazijo svojo ustvarjalnost skozi poezijo in tako obenem obeležijo 110. obletnico rojstva prvega slovenskega istrskega pesnika, Alojza Kocjančiča.

Natečaj v ospredje postavlja elemente slovenske Istre in omogoča ustvarjanje do pet pesmi na izbrano temo. K sodelovanju so vabljeni pisci poezije iz vse Slovenije, prijave so možne do 10. novembra na naslov kultura@visitkoper.si. Vsi, ki bi želeli sodelovati na natečaju, so vabljeni, da v sporočilu navedejo svoje ime, kontaktne podatke in psevdonim, ki bo zastopal njihovo identiteto med ocenjevanjem, ki ga bo opravila strokovna komisija. Ta bo sestavljena iz izkušenih literarnih poznavalcev: Diane Pungeršič, Jasne Čebron in Edelmana Jurinčiča.

Za zmagovalno pesem je predvidena nagrada v višini 450 evrov bruto in objava najboljših pesmi v zborniku, ki bo izšel prihodnje leto. Sicer bodo zmagovalce razglasili na zaključnem dogodku, za sodelujoče umetnike pa bodo pripravili tudi literarni večer.

Foto: Jaka Ivančič