DomovNoviceDijaki in trgovci poskrbeli za jesensko preobleko starega mestnega jedra

Dijaki in trgovci poskrbeli za jesensko preobleko starega mestnega jedra

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper v sodelovanju z Zavodom Koper Otok za obiskovalce trgovin starega mestnega jedra v Kopru tudi letos pripravlja presenečenje v obliki petih tematskih dogodkov. Dijaki bodo v okviru projekta Dijaki SEPŠ v srce mesta Koper med oktobrom in aprilom prihodnje leto skrbeli za aranžiranje vitrin.

Z današnjim dnem so dijaki 2. letnika smeri Trgovec pod mentorstvom profesorjev Tanje Skok in Sama Štembergerja z jesensko tematiko okrasili izložbe štirinajstih trgovin med Čevljarsko in Župančičevo ulico. Dijaki bodo tudi v prihodnje ob različnih praznovanjih poskrbeli, da bodo izložbe v osrčju mesta izžarevale duh časa praznovanja noči čarovnic, prazničnega decembra, pusta, materinskega dne in velike noči.

Predstavnica lastnikov trgovin in idejna vodja projekta Ester Grmek Šavle je ponosna, da je želja trgovcev starega mestnega jedra Kopra, da na ta način nadaljujejo in negujejo bogato zgodovinsko tradicijo trgovanja v našem mestu.

Želja vseh sodelujočih trgovcev v projektu pa je obuditi mestno jedro in skupaj z dijaki strankam popestriti nakupe in obenem razviti vizijo mestnega jedra v prihodnje.

Foto: MOK