DomovNovicePrihaja Stylo 2023 – največji modni spektakel leta

Prihaja Stylo 2023 – največji modni spektakel leta

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Modni natečaj Stylo, ki ga tradicionalno organizira Center mladih Koper Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, se zadnja leta uvršča med najpomembnejše modne dogodke v državi. Letos se je na natečaj prijavilo rekordno število mladih ustvarjalcev – kar 24, vključno z dvema prijavama iz Makedonije. To je zagotovo dokaz, da se mladi oblikovalci iz Slovenije in tujine navdušujejo nad priložnostjo, ki jo ponuja Stylo.

Strokovna komisija je opravila zahtevno delo in izbrala 8 finalnih oblikovalcev, ki bodo svoje izjemne kreacije razkrili na modni reviji 20. oktobra, ob 19. uri v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Kot je znano, je natečaj Stylo 2023 priložnost, ki mladim oblikovalcem omogoča, da se izkažejo in predstavijo svoje ustvarjalne zamisli širši javnosti. V Centru mladih Koper želijo z njim spodbuditi mlade modne ustvarjalce k razvijanju in izdelavi oblikovalskih rešitev, ki odražajo njihovo vizijo in strast do mode. Modna revija bo mladim ustvarjalcem tudi letos prinesla nagrade  – priznanje strokovne komisije, praktično nagrado in priložnost za predstavitev v prestižni reviji Elle. Zmagovalec pa bo poleg tega prejel tudi denarno nagrado v višini 2.000,00 evrov bruto.

Sicer je tema letošnjega natečaja “Muza,” ki bo zagotovo razkrila notranjo strast in individualnost oblikovalcev.

Število prostih mest za ogled revije Stylo 23 bo omejeno. Zato vsi, ki bi si modni dogodek leta želeli ogledati v živo, vabljeni k prijavi na povezavi.

Foto: MOK, ZMKT