DomovNoviceTa četrtek še zadnji Altroke Istra Gourmet Festival

Ta četrtek še zadnji Altroke Istra Gourmet Festival

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V četrtek, 5. oktobra, bo še zadnja priložnost, da se na enem mestu prepustite razvajanju s slastnimi jedmi in pijačami, ki jih ponuja Istra. Koprski Ukmarjev trg oziroma natančneje ploščad pri nekdanji Upravi za pomorstvo (nasproti Taverne) bo namreč med 14. in 22. uro prizorišče Altroke Istra Gourmet Festivala.

Na stojnicah se bodo predstavili ponudniki istrske kulinarike, lokalni vinarji in drugi ponudniki istrskih dobrot. Za večerno glasbeno popestritev prireditve pa bo poskrbel akustični trio Beatles Legendado.

Dogodek bo Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Mestno občino Koper, turistično agencijo Atlas Express, Luko Koper in Slovensko turistično organizacijo pripravil tudi v čast pomorskim potniškim turistom in štirim potniškim ladjam (Azamara Journey, Azamara Quest, Azamara Onward in Azamara Pursuit), ki bodo ta dan gostovale v mestu.

Sicer pa je bil Koper minulo soboto, 30. septembra, prizorišče kulinarične prireditve Altroke Sladka Istra. Ta je postregla z bogato ponudbo sladkih dobrot in drugih dobrot Istre na približno 60 stojnicah, s pestrim programom za otroke in večernim glasbenim nastopom Leana Kozlarja Luigija, predvsem pa v znamenju odličnega vzdušja ob morju.

Foto: MOK, ZMKT, Jakob Bužan