DomovNoviceIzteka se rok za prijavo škode zaradi posledic suše

Izteka se rok za prijavo škode zaradi posledic suše

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Uprava RS za zaščito in reševanje je izdala poziv za zbiranje vlog oškodovancev, ki so letos zaradi posledic suše na najbolj prizadetih kulturah utrpeli škodo. Mestna občina Koper poziva vse oškodovance iz območja občine, da lahko do 1. septembra prijavijo nastalo škodo na tekoči kmetijski proizvodnji nastalo zaradi posledice suše v letu 2017.

V skladu z veljavno Uredbo o metodologiji za ocenjevanje škode lahko škodo prijavijo le tisti oškodovanci, ki so dejansko imeli škodo na kmetijskih kulturah in je le ta večja kot 30 odstotkov. Oškodovanci morajo upoštevati, da mora biti skupna površina prizadetih kmetijskih zemljišč najmanj 1 ha primerljivih kmetijskih površin in da se prizadete površine nahajajo na območju Mestne občine Koper.

Izpolnjene vloge je potrebno dostaviti na Mestno občino Koper do petka, 1.9.2017. Foto: delo.si

Obrazci za prijavo škode in dodatne informacije so oškodovancem na voljo v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, Kmetijsko svetovalni službi ter spletni strani občine www.koper.si.

Za vložitev vloge mora imeti vlagatelj urejen KMG-MID na dan 15. julij 2017. Izpolnjene vloge je potrebno dostaviti na Mestno občino Koper do petka, 1. septembra 2017.

Na predlog Ministrstva za obrambo – Uprava RS za zaščito in reševanje, se rok za  prijavo škode zaradi posledic suše podaljša do petka, 8. septembra 2017.