DomovNoviceJAVNA DRAŽBA: Mestna občina Koper ponovno išče kupce za svoje nepremičnine

JAVNA DRAŽBA: Mestna občina Koper ponovno išče kupce za svoje nepremičnine

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je na tretjo letošnjo javno dražbo, ki bo jutri, 12. julija, uvrstila kar 44 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov, za katere si želi iztržiti vsaj 6,1 milijona evrov (brez davka).

Na seznamu nepremičnin, ki jih občina želi prodati, se je tako ponovno znašel nekdanji objekt Policijske uprave Koper s pripadajočim zemljiščem na Ulici 15. maja. Izklicna cena dobrih 4 tisoč kvadratnih metrov velikega zemljišča z objektom, katerega notranjost je v celoti urejena in primerna za upravno stavbo, znaša dobrih 860 tisoč evrov brez davka.

Mestna občina Koper prodaja kar nekaj gradbenih parcel v Dekanih. Foto: arhiv ekoper.si

Največji delež predstavljajo gradbene parcele

Občina prav tako še vedno išče kupca za poslovni prostor v Volaričevi ulici v Kopru, nekdanji Press Klub, velikosti 54 kvadratnih metrov, za katerega želi iztržiti vsaj dobrih 53 tisoč evrov, kot tudi stanovanjski in nestanovanjski objekt ter poslovni prostor na naslovu Kačja ulica 1 v mestnem središču, katerih skupna vrednost znaša nekaj manj kot 159 tisoč evrov.

Občina išče kupca za poslovni prostor v Volaričevi ulici v Kopru, nekdanji Press Klub. Foto: instantstreetview.com

Občina je na dražbo ponovno uvrstila 10 hektarjev zemljišč na območju Sermina, namenjenih proizvodni dejavnosti, katerih vrednost znaša 1,5 milijona evrov.

Sicer pa tudi tokrat največji delež ponujenih nepremičnin predstavljajo gradbene parcele, in sicer v Dekanih, Hrvatinih, na Kolombanu, v Semedeli, na Pomjanu, Škofijah, Plavjah in Gažonu.

Seznam vseh nepremičnin, ki jih bo Mestna občina Koper prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, si lahko pogledate TUKAJ.