DomovNoviceMilni mehur ankaranske nogometne pravljice

Milni mehur ankaranske nogometne pravljice

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometna pravljica novinca med prvoligaši, nogometnega kluba Ankaran – Hrvatini, se vse bolj zapleta. Danes je namreč javnost presenetila novica, da naj bi nogometaši Ankarana vse domače tekme letošnjega prvenstva odigrali v skoraj tri ure oddaljenem Dravogradu. Si lahko mislite?!

Potem ko je včeraj vse kazalo, da bodo morali nogometaši kluba Ankaran – Hrvatini svojo prvo prvoligaško predstavo odpovedati, dobiva danes zgodba nove razsežnosti. Po novem namreč domače igrišče obalnega prvoligaša ni več v Sežani, temveč v Dravogradu. 215.51 kilometra oddaljenem mestu, do katerega je vožnje skoraj tri ure. Da, prav ste slišali, to je bila namreč uradna informacija s strani Nogometne zveze Slovenije, od koder so sporočili tudi, da bodo Ankarančani že svojo prvo tekmo s kranjskim Triglavom odigrali na »domačem« terenu. Hkrati so pristavili, da bo uvodna tekma zaprta za javnost.

“Domače” igrišče obalnega prvoligaša ni več v Sežani, temveč v Dravogradu.

Zanimivo, predvsem zato, ker je bila sobotna tekma, ki naj bi se odigrala v Sežani, pod vprašajem prav zaradi prepozne prijave na pristojno upravno enoto, kjer so nam odgovorili naslednje: »Za prvo tekmo »Ankaran-Hrvatini«, ki je predvidena 15.7.2017 ob 18. uri na nogometnem stadionu Rajka Štolfa v Sežani, je bila vloga prepozno vložena in smo jo iz tega razloga kot prepozno zavrgli.«

Pozna prijava je po vsej verjetnosti tudi razlog, da se bo sobotna tekma v Dravogradu odigrala za zaprtimi vrati, saj naj bi s tem zaobšli zakonske predpise (13. člen Zakona o javnih zbiranjih) za organizacijo javnih športnih prireditev. Pa je to res?!

Kako bo ukrepala Nogometna zveza Slovenije?

13. člen Zakona o javnih zbiranjih – ZJZ (shodi in prireditve, za katere je potrebno dovoljenje) pravi: Ne glede na določbo 11. in 12. člena tega zakona je dovoljenje potrebno za shod na cesti in za naslednje prireditve:
1. mednarodne športne prireditve in članska tekmovanja klubov prve državne lige v kolektivnih športih;
2. prireditve, na katerih se uporablja odprt ogenj oziroma predmeti ali naprave, zaradi katerih je lahko ogroženo življenje ali zdravje ljudi oziroma premoženje;
3. prireditve, na katerih se pričakuje več kot 3000 udeležencev.

Za odgovore smo se ponovno obrnili na Nogometno zvezo Slovenije, kjer so nam že včeraj pojasnili, da dovoljenja pristojne upravne enote za organizacijo tekme oz. dogodka, kakor tudi vso ostalo dokumentacijo, pred začetkom tekme preveri delegat NZS. »Pred tem se NZS z dokumentacijo, ki jo omenjate, ne seznanja. V primeru neustreznosti ali nepopolne dokumentacije, ki se predloži delegatu, le-ta odloča in ukrepa v delu, ki je v pristojnosti NZS«. Kako bodo ukrepali, če sploh, bo znano najkasneje v soboto, pred tekmo, ki bodo nogometaši Ankarana odgirali ob 18. uri.

Očitno brez ustrezne dokumentacije oz. dovoljenja s strani pristojne upravne enote, na katero smo se s svojimi vprašanji že obrnili. Prav tako smo na Policijsko upravo Slovenj Gradec naslovili vprašanja, ali bodo v primeru izvedbe tekme brez papirjev tudi ustrezno ukrepali. Odgovorov še nismo prejeli.

Zapleti še pred samim začetkom kaže na to, da so v klubu Ankaran – Hrvatini očitno stopili v prevelike čevlje, posledice tega pa bodo že to soboto nosili zvesti navijači, ki ne bodo smeli prisostvovati na zgodovinski prvi tekmi svoje ekipe v prvi slovenski nogometni ligi. Če se bo ta sploh odigrala.