DomovNoviceJubilejni 30. Eurofest bo združil več kot 4000 mladih rokometašev

Jubilejni 30. Eurofest bo združil več kot 4000 mladih rokometašev

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 4. in 9. julijem se v Koper ponovno vrača priljubljeni evropski rokometni festival mladih Eurofest. Naše mesto bodo v sklopu jubilejne 30. edicije festivala tudi letos preplavili mladi rokometaši in rokometašice iz držav Evrope in Azije, ki se bodo potegovali za osvojitev prvih treh mest. Ob tej priložnosti bodo zaživele tudi koprske ulice, ki bodo prizorišče pestrega večernega dogajanja. Prireditev prinaša tudi popolno zaporo Ukmarjevega trga in enourno zaporo Pristaniške ulice ob mimohodu sodelujočih ekip.

Letošnje že 30. izvedbe mednarodnega turnirja se bo udeležilo več kot 230 ekip iz 20 držav, ki bodo na rokometnih igriščih izkazovale svojo strast in predanost do rokometa.

Festival se bo letos začel v četrtek, 4. julija, s spoznavnim večerom ekip in udeležencev na osrednjem prizorišču Ukmarjevega trga. Že naslednji dan v petek, 5. julija, pa bodo potekali predtekmovalni boji, ki se bodo v večernih urah zaključili z otvoritveno slovesnostjo, na kateri se bodo ekipe sprehodile od Titovega trga do osrednjega prizorišča na Ukmarjevem trgu.

Gre za praznovanje tridesete izvedbe prireditve, ki se je zasidrala v srcih rokometnih navdušencev po Evropi in tudi širše. Letošnji Eurofest bo v vseh pogledih nekaj posebnega, saj bo kar nekaj presenečenj, ki bodo popestrila ta častitljivi jubilej,« nam je razkril direktor Eurofesta Tone Barič in dodal: »Ob številnih presenečenjih bo Eurofest dobil svojo himno, dokumentarec in knjigo. Častni pokrovitelj športnega dogodka pa bo Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport.«

Popolna zapora Ukmarjevega trga in enourna zapora Pristaniške ulice

Zaradi izvedbe jubilejne rokometne prireditve 30. Eurofesta velja od torka, 2. julija, od 19. ure do srede, 10. julija, do 15. ure popolna zapora javnega parkirišča na Ukmarjevem trgu.

V petek, 5. julija, pa bo od 21.00 do 22.15 zaradi tradicionalnega mimohoda ekip Eurofesta po mestnih ulicah veljala popolna zapora Titovega trga, Čevljarske ulice, Gortanovega in Staničevega trga ter Pristaniške ulice, med 21.30 in 22. uro pa bodo zaprte tudi ulice, ki križajo traso mimohoda ekip, in sicer Triglavska ulica, Ulica osvobodilne fronte, Tumova ulica, Župančičeva ulica, Ulica pri velikih vratih, Valvasorjeva ulica, Naldinijeva ulica, Solinska ulica, Tomažičev trg in Kidričeva ulica.

Organizatorji Eurofesta si prizadevajo v prvi vrsti, da sam športni festival ohrani fair play in zdravo tekmovalnost. Eurofest ni samo športni dogodek, ampak festival, ki povezuje mlade z različnimi kulturami in običaji, v času njegovega trajanja pa se med udeleženci sklepajo nova prijateljstva.

Več informacij o letošnjem Eurofestu in dogajanju na povezavi.

Foto: MOK, Eurofest