DomovNoviceKnjižnica na plaži obiskovalce razveseljuje tudi letos

Knjižnica na plaži obiskovalce razveseljuje tudi letos

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Knjižnica Koper, Mestna knjižnica Izola in Mestna knjižnica Piran so se s poletjem ponovno vrnile na kopališča s projektom Knjižnica na plaži. Obiskovalcem slovenskih obmorskih kopališč so znova pri roki knjige in drugo knjižnično gradivo, pri čemer velja izpostaviti, da lahko knjižnico na plaži brezplačno koristijo prav vsi obiskovalci, ne le člani omenjenih knjižnic. Sodelujoče knjižnice bodo tokom poletnih dni izposojo na plaži popestrile tudi s pravljicami, z literarnimi večeri in z drugimi prireditvami za otroke in odrasle.

Knjižnic na plaži bo letos sedem, bralcem bodo dostopne na naslednjih lokacijah:

  • Mestno kopališče Mokra mačka Koper
  • Kopališče Žusterna, staro in novo kopališče
  • Centralna plaža Portorož
  • Kopališče Valdoltra v Ankaranu
  • Arheološki park Simonov zaliv in Plaža pri Svetilniku v Izoli

Knjižnice na plaži so odprte vse dni v juliju in avgustu, razen ob slabem vremenu, med 10. in 18. uro.

Izposoja gradiva na plaži:

Knjižnica na plaži je namenjena vsem bralkam in bralcem, ki v poletnih mesecih – bolj kot knjižnico – obiskujejo plaže in druge kraje za oddih, pa tudi številnim dopustnikom, ki si (po)letni oddih težko predstavljajo brez dobrega branja. Knjige, ki si jih bodo preko projekta Knjižnica na plaži izposodili povsem brezplačno in za nedoločen čas, bodo lahko vrnili v katerokoli od sodelujočih knjižnic, vključno s plažo.

Zakaj brati na plaži?

Branje na plaži ponuja posebno doživetje, saj se lahko popolnoma sprostite ob šumenju valov in toplih sončnih žarkih. Knjiga vas lahko popelje v nove svetove in vam omogoči, da pobegnete od vsakdanjih skrbi. Poleg tega branje krepi um in bogati besedni zaklad, hkrati pa vam pomaga izboljšati koncentracijo. Otroci in odrasli lahko uživajo v različnih pravljicah in literarnih večerih, kar dodatno popestri poletne dni na plaži.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja