DomovNoviceKončuje se prvi prijavni rok za vpis na višje šole

Končuje se prvi prijavni rok za vpis na višje šole

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Končuje se prvi prijavni rok za vpis na višje strokovne šole v študijskem letu 2017/2018.

Za študente višjih šol je v prihodnjem študijskem letu na voljo 12.572 mest, od tega na javnih visokih šolah in šolah s koncesijo 4155 za redne, 3780 pa za izredne študente. Še 4637 vpisnih mest za izredni študij razpisujejo zasebne višje strokovne šole.

Foto: arhiv ekoper.si

Vpis poteka preko višješolske prijavne službe.

Za študijsko leto 2017/2018 je prosta mesta razpisalo 49 višjih strokovnih šol, in sicer 29 javnih in 20 zasebnih, od tega dve s koncesijo. Razpisanih je 33 različnih študijskih programov.

Število vpisnih mest v javnih višjih strokovnih šolah je največje v študijskih programih s področja tehnike, proizvodne tehnologije in gradbeništva.

Kandidati, ki se bodo prijavili na višje strokovne šole, kjer je treba opraviti preizkus posebne nadarjenosti oziroma psihofizične sposobnosti, bodo o tem, kdaj bodo lahko opravljali preizkus, obveščeni do 15. junija. Z izidom izbirnega postopka pa bodo vsi kandidati seznanjeni do 24. julija. Vpis bo potekal do 22. avgusta.

Tisti, ki se ne bodo prijavili v prvem roku, bodo to lahko naredili v drugem, ki bo trajal od 28. avgusta do 1. septembra.