DomovNoviceKonec tedna bo Koper gimnastično obarvan

Konec tedna bo Koper gimnastično obarvan

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi septembrski konec tedna bo slovenska Istra znova zaživela v duhu gimnastike. Koprska Arena Bonifika bo med 2. in 5. septembrom v znamenju 16. tekmovanja za svetovni pokal v športni gimnastiki. Tekmovanje z uradnim imenom FIG Art World Challenge Cup je gimnastično tekmovanje najvišje ravni v Sloveniji in eno pomembnejših tekmovanj v svetovnem merilu.

V Kopru bo nastopilo 200 udeležencev iz 30 držav. Kvalifikacijski del tekmovanja bo potekal 2. in 3. septembra, 4. in 5. septembra pa bodo v finalih nastopili le najboljši po posameznih orodjih. V soboto se bodo moški merili na parterju, konju z ročaji in krogih, ženske pa na preskoku in bradlji. V nedeljo moške čakajo finalne preizkušnje na preskoku, bradlji in drogu, ženske pa na gredi in parterju.

Slovensko reprezentanco bodo v Kopru sestavljali Nikolaj Božič na parterju, Sašo Bertoncelj in Luka Kišek na konju z ročaji ter Luka Bojanc, ki bo nastopil na krogih. V ženski konkurenci bodo za Slovenijo nastopile Tjaša Kysselef na preskoku, Gaja Žabnikar na gredi, Lucija Hribar na bradlji in gredi ter Lara Crnjac na bradlji.

Izvršna direktorica Gimnastične zveze Slovenije Špela Hus je pred tekmovanjem dejala: »Veseli nas, da smo po enoletnem prisilnem premoru znova v Kopru, kjer imamo spet tekmo svetovnega pokala.«

Organizatorji so pred tekmovanjem sporočili, da bo letošnja tekma svetovnega pokala zadnja domača tekma za slovenskega telovadca na konju z ročaji Saše Bertonclja, ki se konec sezone poslavlja od tekmovalnih dvoran v vlogi tekmovalca. »Vedno mi je veliko pomenilo tekmovati pred domačim občinstvom, zame ima ta tekma poseben čar. Zadnja leta se v Kopru odlično počutimo. Končno sem zdrav, treniram relativno normalno in brez bolečin. Na tekmovanju si želim pokazati, kar sem naredil na treningih, o rezultatih ne bi preveč govoril. Želja je narediti dve dobri vaji, prvo v kvalifikacijah in drugo v finalih. In s tem se bo zaključila tudi moja športna pot na domačih tleh,« je za medije pred začetkom svetovnega pokala v športni gimnastiki razkril Bertoncelj.

Več o tekmovanju in programu na 16. svetovnem pokalu v športni gimnastiki si lahko preberete na povezavi.

Foto: Gimnastična zveza Slovenije, MOK