DomovNoviceKonec tedna prinaša pestro prireditveno dogajanje na podeželju

Konec tedna prinaša pestro prireditveno dogajanje na podeželju

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Vikend pred nami obljublja širok nabor prireditev na podeželju.

Na eno izmed najbolj fotogeničnih lokacij v destinaciji v Marezige se danes in jutri vrača MareziJazz. Festival big bandov bo letos postregel s programom, ki ga bo pripravilo oseb zasedb, v sklopu tržnice lokalnih produktov pa se bo možno tudi okrepčati.

Dvodnevni dogodek pripravljajo tudi v Kubedu. Tradicionalni Srednjeveški dnevi se bodo pričeli jutri, v soboto, 9. julija, ob 21. uri, s koncertom skupin Rock Paryzani in Šank Rock, nadaljevali pa v nedeljo, 10. julija, z viteškim turnirjem, otroškimi igrami in rajanjem s skupino Čuki.

To soboto organizirajo vaško šagro na Kolombarju in gasilsko šagro v Hrvatinih. Na prvi bodo za zabavo in ples poskrbeli skupina Tequila, duo Zemljotres in zasedba Dva bota neč. Na drugi pa PGD Hrvatini obljublja nepozabno zabavo s skupino Roxie in DJ Čnde.

Šmarje vabijo na vinsko degustacijo. Dogodek na čudovitem vaškem trgu bo tudi letos postregel z izborom malvazije, ki bo prejela naziv Bela Istrijana, glasbeni program pa bodo oblikovali Kvartopirci, Žavbi Brothers in klapa Bela Istrijana. Dogodek bo jutri, v soboto, 9. julija, s pričetkom ob 19. uri.

Za tiste, ki se bodo zadržali v mestnem jedru, bo poskrbela kavarna Golden Loggia, ki tudi ta konec tedna pripravlja Poletne glasbene večere na trgu. V soboto, 9. julija, bo nastopil Lovro Mirth, ki bo povezal soul in r’n’b z vokalom in klavirsko spremljavo.

Nov delovni teden bo tudi glasbeno obarvan. Na Poletnih koncertih v Taverni bo ta ponedeljek, 11. julija, zaigral Lean Kozlar Luigi s svojo zasedbo.

V ponedeljek, 11. julija, ob 20. uri se zaključuje festival Sancti Nazarii. V dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru se bo občinstvu predstavil s projektom Phoenix Kärntner Landesjugendchor (Koroški mladinski zbor) pod vodstvom dirigentov Bernharda Wolfsgrubra, Doris Aichholzer in Floriana Pirolta. Zbor sodi med najvidnejše zborovske sestave v Avstriji. V novem projektu je združil izjemne mlade pevce iz avstrijske Koroške.

Druga julijska sreda pa bo seveda biserna. Na Poletju z biseri bosta 1 na 1 zaigrala Štras iz skupine MRFY in Bojan Cvjetićanin iz skupine Joker Out.

Nadaljuje se tudi zabava na morju. Active Koper, ki je v juliju in avgustu odprt vsak dan med 8. in 20. uro, je med novosti v ponudbi vključil paleto različnih masaž na plaži. Po aktivni vadbi se vedno prileže še sprostitev.

Več informacij o prireditvah na povezavi.

Foto: ZMKT, Jaka Ivančič