DomovNoviceKonec tedna v Koper prihaja cirkuška povorka

Konec tedna v Koper prihaja cirkuška povorka

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Le še 5 dni nas loči do najbolj veselega in zabavnega dogodka v Kopru. Na pustno soboto, 10. februarja, bo v mestu že tradicionalno potekala 14. Istrska pustna povorka. Obeta se pester program za otroke, rajanje z glasbeno skupino in pustna tržnica, kjer zagotovo ne bodo manjkali slastni krofi in prave istrske fritule. Pustna povorka prinaša tudi spremembe prometnega režima.

Letošnja 14. Istrska pustna povorka, ki jo organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem, se bo pričela v soboto ob 11. uri. Raznolike maske in vozovi, ki jih pripravljajo številna kulturna društva in druge skupine bodo v mestu pričarali pravi cirkus. V povorki ne bo manjkala »vesoljska fešta«, »cirkuški kažin«, »barbilandija«, zimo bodo preganjali tudi koranti in druge kreativne pustne maske. Povorka bo svojo pot začela s parkirišča pri stadionu Bonifika in nadaljevala vzdolž Ljubljanske ceste, Pristaniške ulice ter se zaključila v Taverni, kjer bo na ta dan potekal tudi pester program in razglasitev Naj pustne maske.

Gusarsko pustno rajanje za otroke

Na pustno soboto bodo ob 10. uri Taverno zavzeli čisto pravi gusarji Družinskega gledališča Kolenc, ki bodo na svoj način s svojimi vragolijami skupaj z otroki rajali in poplesavali. Vabljeni otroci in starši, da oblečejo svoje najljubše kostume in pridejo gusarjem pomagati pregnati zimo. Za vse pogumne in vesele maske, ki se bodo želele predstaviti na odru, so pripravljene sladke, srčne in zabavne nagrade. Na gusarskem pustnem rajanju pa se bodo obiskovalci naučili tudi prav posebne čarovnije, ki so jo gusarji osvojili med potovanji po širnem svetu.

Zabava s skupino Trio Teci Teci in nastop skupine Cirkus Star

Vse željne zabave in glasbe bo v Taverni od 11.30 dalje zabavala skupina Trio Teci Teci. Ob 14. uri bo program popestril akrobatski nastop Cirkus Star. Vabljeni vsi ljubitelji cirkusa in akrobatike, da si ogledate predstavo deklet, ki so nastopila tudi v šovu Slovenija ima talent. Po predstavi bo potekala podelitev za Naj masko 14. Istrske pustne povorke, ki jo bodo izbrali obiskovalci. Na dan povorke bo namreč potekalo elektronsko glasovanje in vsi obiskovalci so vabljeni, da ob ogledu povorke čimprej oddajo svoj glas za najljubšo masko tukaj in morda si ravno ta skupina prisluži glavno nagrado.

Spremembe prometnega režima v času 14. Istrske pustne povorke

Zaradi povorke bodo nekatere ceste in ulice, ki povezujejo pot od parkirišča pri stadionu Bonifika do Taverne, 10. februarja popolnoma zaprte, zato Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper naproša vse obiskovalce, da svoje avtomobile parkirajo na parkiriščih ali v parkirnih hišah na obrobju mesta.

Podrobnejše informacije o zaporah ulic, cest so na voljo na povezavi.

Foto: Jakob Bužan