DomovNoviceŠportniki Kopra za leto 2023 Toni Vodišek, Andreja Leški in FC Bronx Škofije

Športniki Kopra za leto 2023 Toni Vodišek, Andreja Leški in FC Bronx Škofije

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Protokolarno-prireditvena dvorana sv. Frančiška Asiškega je nocoj gostila prireditev Športnik Kopra 2023, na kateri so razglasili najboljše športnike v občini minulega leta. Športniki Kopra 2023 so postali kajtar Toni Vodišek, judoistka Andreja Leški in članska ekipa Futsal kluba Bronx Škofije. Priznanja dobitnikom priznanj oziroma njihovim trenerjem je podelila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić.

Športna zveza Koper in Mestna občina Koper sta poleg tega podelila še 34 priznanj za športne dosežke v mladinskih in članskih kategorijah,  27 priznanj za športne dosežke v otroških kategorijah, 13 za vrhunske športne dosežke in 14 priznanj za perspektivne športne dosežke v mladinskih kategorijah.

Z rezultati so lani najbolj izstopali članska ekipa Futsal kluba Bronx Škofije, ki se je tako v državnem prvenstvu kot v slovenskem pokalu uvrstila na četrto mesto, Andreja Leški, ki je v francoskem Montpellierju postala evropska prvakinja in bila srebrna na svetovnem prvenstvu v Dohi, ter Toni Vodišek, ki je na svetovnem prvenstvu v Haagu osvojil srebro in Sloveniji zagotovil kvoto za nastop na olimpijskih igrah.

Športna zveza Koper in Mestna občina Koper sta podelili še šest jubilejnih in tri posebna priznanja. Seznam vseh prejemnikov priznanj je na povezavi.

Prireditev, ki sta jo povezovala voditelja Evgen Ban in Lea Sirk, so s svojimi nastopi popestrili Lea Sirk v vlogi pevke, plesna šola Mad V in Andreja Lazar.

Foto: Jakob Bužan