DomovNoviceKoper bo gostil teniški turnir IFS Luka Koper Open

Koper bo gostil teniški turnir IFS Luka Koper Open

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po turnirju v Mariboru in Murski Soboti bo v Kopru od 15. do 21. aprila potekal že tretji letošnji ženski turnir serije WTT. V projekt so vključene tudi Slovenske železnice. Turnir IFS Luka Koper Open ima denarni sklad 60 tisoč ameriških dolarjev.

Turnirji so razporejeni po poteh Slovenskih železnic, tretja postaja pa je Koper. Turnir bo skupaj s Tenis Slovenijo organiziral Teniški klub Luka Koper.

»V veliko veselje nam je, da bomo tudi letos v Teniškem klubu Luka Koper poleg številnih že tradicionalnih in prestižnih turnirjev za mlade ponovno organizirali tudi ženski profesionalni teniški turnir IFS Luka Koper Open z nagradnim skladom 60 tisoč ameriški dolarjev. Rad bi se zahvalil Tenis Sloveniji za zaupanje pri dodelitvi organizacije turnirja, Mestni občini Koper, Zavodu za šport Koper in vsem pokroviteljem, ki bodo pripomogli k izvedbi turnirja. Koper je po zaslugi našega kluba že vrsto let postavljen na svetovni teniški zemljevid in poznan kot odličen organizator mednarodnih tekmovanj v vseh kategorijah. V preteklosti smo na takšnih turnirjih slovenskim igralcem nudili možnost uveljavljanja v svetovnem tenisu, saj lahko na takšnih turnirjih nabirajo prepotrebne izkušnje, ob tem pa imajo možnost napredovanja na evropski in svetovni teniški lestvici,« je pred turnirjem razkril  direktor turnirja, Ervin Hafner iz TK Luka Koper.

Turnir v Kopru bo potekal že tretje leto zapored. Leta 2021 je zmagala Kathinka von Deichmann, lani pa je bila najboljša Aliona Bolsova.

Pred koprskim teniškim dogodkom dogodkom so prijavljene številne igralke, ki so uvrščene med 100. in 200. mestom na lestvici WTA. Najvišje postavljena je Madžarka Anna Bondar (110. WTA), v glavni žreb turnirja pa sta že uvrščeni tudi Veronika Erjavec (184. WTA) in Polona Hercog (187. WTA).

Rezultati turnirjev serije ITF WTT so vključeni v lestvici WTA in ATP. To profesionalnim igralcem in igralkam omogoča napredovanje na elitne turnirje serije WTA in ATP ter na koncu tudi na turnirje za grand slam. Mednarodna teniška zveza (ITF) za ženske in moške ponuja 1050 turnirjev serije WTT v 70 državah, na katerih tekmujejo tekmovalci iz 200 držav sveta.

Več aktualnih informacij o turnirju najdete na povezavi.

Foto: Tenis zveza Slovenije, Javni zavod za šport MOK