DomovNoviceOdprte so prijave na Altroke Istra Gourmet Festivale

Odprte so prijave na Altroke Istra Gourmet Festivale

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred vrati je letošnja sezona nadvse priljubljenih Altroke Istra Gourmet Festivalov, ki se tradicionalno odvijajo vsak zadnji četrtek v mesecu na različnih lokacijah koprskega podeželja. Na kulinarično tržnico, ki na enem mestu združuje bogate istrske okuse, se lahko prijavijo ponudniki istrske kulinarike in vinarji iz slovenske Istre. Prijave so odprte vse do vključno petka, 19. aprila.

Prvo kulinarično tržnico  bo v četrtek, 30. maja, gostil Boršt, 27. junija se festival seli v istrsko vasico Topolovec, 25. julija v Dekane, 29. avgusta pa se bomo družili v Marezigah. Začetek jeseni bomo kulinarična druženja nadaljevali v Kopru z Altroke Sladko Istro v soboto, 28. 9., ter zaključili z Altroke festivalom v sredo, 9. 10. Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki je tudi letos organizator prireditve, k sodelovanju vabi vse gastronomske ponudnike, ki imajo registrirano ustrezno dejavnost v eni izmed občin slovenske Istre.

Pripravljate domače fuže s tartufi, ste mojstri v fritaji s šparglji, pripravljate tradicionalne fritole ali druge istrske dobrote? Potem ste na pravem mestu in se lahko prijavite na Altroke  Istra Gourmet Festivale, ki vsako leto privabijo številne domačine in obiskovalce. Poleg gostinskih ponudnikov so vabljeni tudi vinarji, ponudniki piv in ostalih pijač iz slovenske Istre.

Ponudniki, ki se želite predstaviti na kulinaričnem festivalu, se lahko prijavite preko spletne prijavnice na povezavi TUKAJ, in sicer do vključno petka, 19. aprila.

Več informacij o razpisnih pogojih najdete tukaj. Ker je število stojnic na prireditvi omejeno, bodo prednost pri sodelovanju imeli tisti ponudniki, ki se bodo prijavili prvi.

Altroke Istra Gourmet Festival bo tudi letos postregel s prijetnim ambientom, dobro istrsko kulinariko in glasbenim programom ter drugimi aktivnostmi, ki jih bo Zavod pripravil v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi oz. gostitelji festivala.

Foto: Jaka Ivančič, Jakob Bužan