DomovNoviceKoper bo gostil zaključek vseslovenskega festivala Fabula

Koper bo gostil zaključek vseslovenskega festivala Fabula

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper v sodelovanju s knjigarno Libris in Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper v petek, 15. aprila, ob 20. uri v prireditveno dvorano sv. Frančiška Asiškega organizira zaključek festivala Fabula. Ob prepletu jezika in kulture bodo skozi pogovor predstavili ustvarjanje dveh slovenskih avtoric, večjezične pisateljice Brine Svit in slovenske manjšinske avtorice Maje Haderlap.

Festival literature sveta Fabula je najodmevnejši literarni festival v Sloveniji ter eden pomembnejših v širši regiji. Danes temelji na premišljenem kuratorskem delu, ki si vsako leto prizadeva izbrati pet avtoric ali avtorjev, ki že veljajo za književne klasike ali pa so v zadnjih letih s svojim delom izrazito zaznamovali svetovno literaturo.

Letošnja Fabula s festivalskim fokusom Krhki (ne)močni svet prinaša zavedanje, da biti ranljiv pomeni pokazati moč, izpostaviti oziroma dovoliti si krhkost pa pomeni opolnomočiti se. V pretresu trenutnega stanja festival nagovarja k potrebnemu premiku oziroma temeljni refleksiji posameznika z lastno ranljivostjo in svetom okoli njega, sočutjem do krhkosti drugega in krepitvi moči skupnosti oziroma družbe, da iz okruškov krhkosti ponovno izgradi celostno vizijo premagovanja preprek in prihodnjih izzivov.

Foto: Fabula