DomovNoviceTa teden v znamenju kar štirih prihodov potniških ladij

Ta teden v znamenju kar štirih prihodov potniških ladij

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu bo ta teden znova pestro. Predvideni so prihodi kar štirih potniških ladij.

Potem ko je letošnjo sezono potniških ladij konec februarja otvorila potniška ladja Bolette, ladjarja Fred Olsen Cruise Line, bo jutri kot prva v tem tednu na privez v jutranjih urah priplula potniška ladja Marina, ladjarja Oceania Cruises, v sredo pa potniška ladja Silver Moon, ladjarja Silversea Cruise. V soboto v našem mestu in okolici pričakujemo potnike Viking Sea, ladjarja Viking Cruises, v nedeljo pa potnike luksuzne potniške ladje Azamara Pursuit, ladjarja Azamara Club Cruises.

Potniška ladja Silver Moon, ladjarja Silversea Cruise bo v sredo, 13. aprila, prvič priplula v koprsko pristanišče. Gre za ​​izredno razkošno, elegantno in prefinjeno potniško ladjo, ki potnikom ponuja razkošno in nepozabno doživetje med plovbo z odlično kulinariko z vsega sveta, zabavo za vse okuse in generacije.

Potnike navdušujejo predvsem znamenitosti našega mesta in krajev, ki jih obiščejo v času postanka med plovbo na določeni destinaciji. Najbolj obiskani so Koper, Ljubljana, Piran, Postojna, Lipica in Bled, vse več pa je zanimanja tudi za klasične ture po središčih obalnih mest, krajše avtobusne izlete, obiske zaledja z degustacijami domačih dobrot in pokušino vina ter oljčnega olja.

Največji obisk potniških ladij bomo letos zabeležili  majajunijajulijaavgusta in oktobra, ko se bo ob potniški terminal privezalo tudi do enajst ladij v enem mesecu. Zagotovo bodo letošnjo potniško sezono v poletnih mesecih popestrili prihodi luksuznih jaht, ki se v zadnjih letih vse pogosteje privežejo v koprsko pristanišče.

Foto: MOK, Silversea Cruises