DomovNoviceProstovoljska pisarna Koper vabi na Uvodno izobraževanje za prostovoljce

Prostovoljska pisarna Koper vabi na Uvodno izobraževanje za prostovoljce

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Prostovoljska pisarna v Kopru (Slovenska filantropija) v soboto, 23. aprila, organizira brezplačno Uvodno izobraževanje za prostovoljce. Izobraževanje je namenjeno predvsem tistim, ki že delajo oziroma bi si želeli delati z begunci iz Ukrajine na območju slovenske Istre. Izobraževanje bo potekalo med 9. in 16. uro.

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je humanitarna organizacija, ki letos obeležuje 30 let delovanja, njihova osrednja dejavnost pa je promocija prostovoljstva. V sklopu tokratnega izobraževanja se bodo prijavljeni udeleženci poglobili v razumevanje tem, kot so  prostovoljstvo in njegova vloga v družbi, delo z ranljivimi ljudmi, veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo, odnos med prostovoljcem in uporabnikom, pravice in odgovornost prostovoljcev in obenem spoznali etična načela pri prostovoljskem delu.

Na izobraževanje se je treba predhodno prijaviti na povezavi, saj je število mest omejeno.

Za več informacij so na voljo delavci prostovoljske pisarne v  Kopru na naslovu prostovoljstvo.koper@filantropija.org. Dostopni so tudi na telefonski številki  070 713 332.

Foto: Prostovoljska pisarna Koper