DomovNoviceKoper bogatejši za DrogArt info točko

Koper bogatejši za DrogArt info točko

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

DrogArt – združenje za zmanjševanje tveganj in škodljivih posledic, ki so povezane z uporabo drog in alkohola med mladimi ter deluje že skoraj 20 let – je z junijem ustanovil lokalno ekipo, ki deluje na Obali. S seboj so prinesli tudi čisto novo info točko, kjer boste lahko našli vse informacije, materiale in odgovore na kakršnakoli vprašanja, ki se vam porajajo v povezavi z uporabo in neželenimi učinki drog in alkohola.

Lokalna terenska ekipa bo v prihodnje izvajala različne aktivnosti na terenu, kar bodo podkrepili s svojo prisotnostjo na različnih dogodkih in zabavah. Informirali in ozaveščali bodo o škodljivosti pri uporabi substanc ter nudili podporo uporabnikom.

Info točka je svoj dom našla v prostorih e-kavarne na Kidričevi ulici. Foto: pina.si

Ena izmed aktivnosti DrogArta, ki bo na voljo tudi v Kopru, je testiranje psihoaktivnih substanc. Slednje lahko namreč vsebujejo neželene primesi, med katerimi so nekatere zelo nevarne. Možno je tudi, da kupljena snov ni tisto, kar uporabniki pričakujejo, to pa pomeni drugačne učinke in tveganje ter večjo možnost zastrupitve ali predoziranja, opozarjajo v združenju.

Substance lahko vsebujejo neželene primesi. Foto: ox.ac.uk

Testiranje lahko izvedejo s hitrimi barvnimi reagenti ali pa vzorec pošljejo na laboratorijsko analizo. To je možno storiti povsem anonimno in brezplačno na novo ustanovljeni info točki.

Info točka na Kidričevi ulici 43 (e-kavarna Pina) deluje ob četrtkih (med 19. in 21. uro) in petkih (med 16. in 18. uro).

Namen organizacije DrogArt s sedežem v Ljubljani je zmanjševanje tveganj in škodljivih posledic, ki so povezane z uporabo drog in alkohola med mladimi.