DomovNoviceKoper in Odesa odslej partnerski mesti

Koper in Odesa odslej partnerski mesti

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi mož koprske občine Boris Popovič je danes v prisotnosti ukrajinskega veleposlanika v Sloveniji Mykhaila F. Brodovicha podpisal protokol o vzpostavitvi partnerstva med Mestno državno občino Odesa in Mestno občino Koper.

Gre za formalizacijo dogovora o sodelovanju, ki sta ga konec maja sklenila župan Mestne občine Koper Boris Popovič in ukrajinski veleposlanik v Sloveniji Mykhail F. Brodovich. Sledila je priprava protokola, ki ga je najprej podpisal župan Mestne državne občine Odesa Maksym Stepanov, danes pa še koprski župan.

Na ta način sta župana sklenila dolgoročno sodelovanja med mestoma, ki bo temeljilo na spodbujanju dvostranskih odnosov in sodelovanja na različnih področjih od turizma, kulture, podjetništva, industrije, do znanosti, varstva okolja, kmetijstva in sejemske dejavnosti.

Kot je že ob prvem srečanju poudaril koprski župan Popovič in danes to ponovno potrdil: “Partnerstvo lahko prinese tudi zelo plodne rezultate na področju turizma, saj sta tako Odesa kot Koper turistični mesti. Iz tega sodelovanja si lahko obetamo več gospodarskih priložnosti, saj imamo kar nekaj podjetij iz naše regije, ki so zainteresirana za sodelovanje z ukrajinskimi podjetniki in obratno. Soustvarjali bomo tudi na področju kulture, športa in šolstva, kjer se odpirajo priložnosti za sodelovanje na univerzitetnem področju. Prepričan sem, da se nam obetajo dobri poslovni rezultati v korist obeh držav.”