DomovNoviceOd glasbe, do oljk, fig in vina

Od glasbe, do oljk, fig in vina

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred nami je še en prireditveno bogat konec tedna.

Nocoj in še preostale tri četrtke v septembru bo čudovit ambient ga vrtnega lapidarija Pokrajinskega muzeja Koper prizorišče Glasbenih večerov, na katerih bodo nastopili vrhunski domači izvajalci. Danes ob 20. uri bo led prebila zasedba Sounds of Slovenia oziroma Boštjan Gombač, Janez Dovč in Goran Krmac.

Nocoj in še preostale tri četrtke v septembru bo čudovit ambient ga vrtnega lapidarija Pokrajinskega muzeja Koper prizorišče Glasbenih večerov.

Jutri pa bo Koper gostil 3. Festival namiznih oljk. Program se bo v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega začel že ob 17. uri z delavnico z naslovom Kaj bi morali vedeti o namiznih oljkah, ki jo bo vodil mednarodno izšolani vodja panela za senzorično ocenjevanje namiznih oljk iz Inštituta za oljkarstvo, ZRS Koper, dr. Vasilij Valenčič, sicer tudi predsednik komisije za izbor Županovega oljčnega olja, sledila bo podelitev nagrade z nastopom klape Semikanta’, zadnji del festivala pa bo namenjen razstavi in pokušini namiznih oljk.

Marezige bodo v soboto in nedeljo prizorišče Fešte fig in vina rose`, ob tej priložnosti pa bodo v soboto, ob 19. uri namenu predali tudi prvo vinsko fontano v Sloveniji.

Soboto bosta sprva zaznamovala dva športna dogodka – 8. Pandolo turnir Koza Nostra in 34. Mini plavalni maraton, medtem ko bodo Marezige v soboto in nedeljo prizorišče Fešte fig in vina rose`, ob tej priložnosti pa bodo v soboto, ob 19. uri namenu predali tudi prvo vinsko fontano v Sloveniji.

Sicer se bo sobotno dogajanje v Marezigah pričelo že ob 17.30 s prihodom voza s prvim slovenskim moštom ob spremljavi Pihalnega orkestra Marezige in kulinariko s figami ter pokušino vina Rose`, ob 18. uri bo sledil balinarski turnir za figov pokal, ob 18.30 bo prihod starodobnih vozil društva ADRIA CLASSIC, po odprtju vinske fontane pa bo nastop skupine TRIO LIPA, pohod z baklami in presenečenje figovega večera. Bogato dogajanje se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, ob 17. uri bo v ospredju kulinarika s figami in pokušina vina Rose`, ob 18. uri prihod starodobnih vozil društva TOMOS ŠKOFIJE, ob 19. uri bo srečanje istrskih klap, ob 20.30 pa razrez figove torte in tekmovanje v vlečenju vrvi, sledil bo istrski zabavni večer.

V Kopru bo v nedeljo prireditev Pomahaj poletju, ki bo zaključila poletna nedeljska druženja na Glasbenih utrinkih v Kopru. To nedeljo, ob 18. uri, bo Pihalni orkester Marezige nastopil v paradnem pohodu s Titovega trga na Carapcciov trg, kjer bo sledil koncert.

Več o dogajanju na www.koper.si in na Facebook strani Visit Koper.