DomovNaši krajiKoper je pripravljen na Fantazimo

Koper je pripravljen na Fantazimo

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru se bo jutri začela Fantazima. Že v popoldanskih urah bo na Muzejskem trgu zadišalo po istrskih dobrotah, v Taverni bo zaživelo drsališče, na Titovem trgu pa bomo prižgali praznične lučke. Odštevanje do vstopa v Fantazimo se lahko začne. Ulice in trgi so okrašeni, hišice z gostinsko ponudbo so na svojih mestih, na drsališču se pripravlja še zadnja plast ledu.

V mestu bo jutri živahno že v popoldanskih urah. Altroke Istra Gourmet Festival se po nekajmesečnem predahu vrača v zimski preobleki, tokrat na prenovljeni Muzejski trg v središču mesta. Lokalni gostinski ponudniki bodo ponudili raznolike jedi in napitke, med katerimi bodo istrski pršut, fuži s tartufi, pedoči in druge morske jedi, lokalna vina in drugi napitki. Med 15. in 21. uro bodo svojo kuhinjo odprli Di Kappa Tartufi, Istrijankica, Gostilna Belvedur, Sparkling Oysters, Kantina Romano, Turistično društvo Dekani, Turistično in kulturno in društvo Šparžin, Folpo in zadruga koprskih ribičev, za osvežitev p a bodo poskrbeli Bio-organic vina Montis & eko Laura, Limoni Šik, Vina Bordon, Istrape Distillery, Santomas, Pivovarna Varuh, Aura in Vinakoper. Večer na trgu se bo zaključil ob glasbeni spremljavi lokalnega tria Pantaloons.

Zadnja sobota v novembru je že nekaj let rezervirana za prižig lučk, ko si Koper nadene praznično preobleko. Tradicionalna prireditev bo tudi letos na Titovem trgu, ki ga bo poleg nekaterih novih svetlobnih elementov krasilo tudi več zelenih dreves v loncih. Program prireditve bodo soustvarili pevci zbora Osnovne šole Koper, posebna gostja pa bo Cristina D’Avena, ki bo nedvomno marsikaterega obiskovalca popeljala nazaj v otroštvo. Prireditev se bo pričela ob 17. uri.

Jutri bo v Taverni zaživelo tudi drsališče. Ugodne vremenske razmere z nižjimi temperaturami v zadnjih dneh so omogočile pripravo ledeno ploskve, ki bo po 17. uri sprejela prve drsalce. Za vstop na drsališče bo potrebno odšteti tri evre, za izposojo drsalk pa dva. Drsališče bo odprto vse dni do 8. januarja.

Obiskovalce vabimo, da se na prizorišče odpravijo pravočasno. Na cestah proti mestnemu središču in na parkiriščih pričakujemo povečan promet, zato svetujemo, da svoje avtomobile parkirajo na parkiriščih na obrobju. Brezplačno parkiranje bo omogočeno na parkiriščih ob stadionu, ob atletskem stadionu, za Barko in v novi parkirni hiši Sonce. Na voljo pa bodo tudi parkirišča P+R na Kolodvorski cesti in ob Semedeli, kjer bo potrebno odšteti en evro za celodnevno parkiranje.

Foto: ZMKT, Jaka Ivančič, Jakob Bužan