DomovNoviceKoper letos zadnjič gosti edinstven Azamazing

Koper letos zadnjič gosti edinstven Azamazing

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes bo osrednji mestni trg v Kopru znova prizorišče edinstvenega dogodka – Azamazing, ki bo nekaj več kot 650 petičnim gostom prestižne potniške ladje Azamara Quest postregel z nastopom odlične vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile.

Po dveh izredno uspešno izpeljanih dogodkih v lanskem letu, ki sta Kopru prinesla prvo mesto za vrhunsko izvedbo in organizacijo, so v letošnjem letu sledili še trije. Prvega smo gostili sredi avgusta, drugega septembra, danes pa gostimo zadnjega v tem letu.

Dogodek kot promocija destinacije Koper

Da je ladjar za izvedbo dogodka v okviru blagovne znamke „Azamazing“ izbral prav mesto Koper oz. Slovenijo, ni naključje, temveč plod večletnega strateškega dela na področju promocije destinacije Koper širom po svetu. Intenzivna lobiranja in predstavitve idejnih predlogov s strani turistične agencije Atlas Exspress ob podpori Mestne občine Koper, so trajala dolgi dve leti, na kar je padla odločitev, da se dogodek na Titovem trgu umesti v koledar prireditev „Azamazing“, ki jih Azamara Club Cruises trži za svoje potnike po celotnem Mediteranu. Sama priprava dogodka je potekala nadaljnji dve leti, med katerimi se je koncept spremenil v projekt, ki je požel izjemno zadovoljstvo vseh gostov.

Letos marca je koprski župan Boris Popovič na sejmu Seatrade Cruise Global 2018 v Miamiju prejel posebno priznanje ladjarja Azamara Cruises, in sicer za vrhunsko izvedbo dogodkov Azamazing, ki jih ladjar vsako leto prireja za goste njihovih najbolj prestižnih potniških ladij širom sveta. Foto: arhiv ekoper.si

Omejen dostop do Titovega trga med 18. in 23. uro

Občanke in občane Mestne občine Koper ob tem obveščamo, da bo danes, 4. oktobra 2018, med 18. in 23. uro Titov trg zaprt. Prav tako bo zaprt tudi manjši zgornji del Kidričeve, ki pa ne bo omejeval dostopa do lekarne ter del Verdijeve ulice.

Kako je potekal spektakel na najlepšem koprskem trgu lani, pa v spodnjem video prispevku.