DomovNoviceParkirišče pod Slavnikom odslej plačljivo

Parkirišče pod Slavnikom odslej plačljivo

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Parkirišče v Podgorju, na katerem svoje avtomobile parkirajo večinoma pohodniki na Slavnik in okoliško hribovje, bo od jutrišnjega dne plačljivo. Pobuda za uvedbo pljačljivega parkiranja je prišla s strani krajevne in agrarne skupnosti za celodnevno parkiranje ob vikendih bo treba odšteti simboličnih 1 evro. 

V Mestni občini Koper se v okviru urejanja področja mirujočega prometa prizadevajo uporabnikom zagotavljati urejena parkirna mesta v okolici javnih storitev. Dosedanje izkušnje kažejo, da se določen red vzpostavi tako, da so parkirna mesta plačljiva. To je bil tudi ključni razlog, da so se tako v občini kot tudi na Marjetici Koper odločili, da na pobudo KS Podgorje in Agrarne skupnosti Podgorje v Podgorju vzpostavijo plačljiv parkirni režim, a le ob vikendih.

Parkirišče bo sicer obratovalo vse dni v letu, vendar bo od ponedeljka do četrtka parkiranje na njem brezplačno, medtem ko bo za parkiranje od petka (od 00:00 ure) do nedelje (do 23:59 ure) potrebno plačati. Cena celodnevnega parkiranja (za tekoči dan do 23:59) bo treba odšteti 1 evro. Plačilo bo možno na parkirnem avtomatu na vhodu na parkirišče in prek aplikacije ParkMeWise ter sistema sms-parking (cona KP36).

Poleg tega bo za uporabnike parkirišča veljal tudi drugačen parkirni režim. Na intervencijski poti in makadamskem delu parkirišča ob količkih parkiranje ne bo več dovoljeno. Parkiranje bo mogoče samo za osebna vozila in na označenem travnatem delu parkirišča. Nadzor nad plačilom parkirnine bodo izvajali komunalni nadzorniki Marjetice Koper, ki bodo prisotni tudi prvi vikend obratovanja za pomoč uporabnikom, predvsem kot promocija uporabe sms-parkiranja, ki je prijazen do okolja in trajnostno naravnan.