DomovNoviceKoper obiskal župan italijanske občine Treppo Ligosullo

Koper obiskal župan italijanske občine Treppo Ligosullo

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V dopoldanskih urah sta župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in podžupan Mario Steffè v prostorih koprske občinske uprave sprejela župana občine Treppo Ligosullo Luigija Cortolezzisa, ki je prišel na vljudnostni obisk. Gre za majhno italijansko občino v bližini Vidma, ki se nahaja v regiji Furlanija Julijska Pokrajina.

Ob tej priložnosti sta predstavila občino, njene razvojne načrte in aktualne projekte, beseda pa je tekla tudi o vlogi italijanske narodne skupnosti. Župan je izpostavil  sodelovanje pri različnih projektih, kjer je koprska občina zadnja leta še posebej aktivna v partnerstvu s sosednjimi državami. Župan občine Treppo Ligosullo Luigi Cortolezzis pa je v pogovoru predstavil tudi možnost sodelovanja med občinama pri izmenjavi učencev s sklopu šol v naravi oz. poletnih kampov.

Ker je slovenska Istra znana po visoki kakovosti pridelkov vinarjev in oljkarjev, ki so v zadnjih letih naredili velike korake v smeri trajnostne in biološke pridelave, je Bržan italijanskemu županu  Luigiju Cortelezzisu ob koncu srečanja izročil nagrajeno županovo vino in oljčno olje.

Foto: MOK