DomovNoviceNova šola na Škofijah dobiva končno podobo

Nova šola na Škofijah dobiva končno podobo

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Nov objekt Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije dobiva končno podobo. Izvajalec del, koprsko podjetje Makro 5 gradnje, d. o. o., je zaključil tretjo gradbeno fazo, v kateri je izvedel konstrukcijsko-gradbena dela vseh etaž in strešno konstrukcijo. Učenci se bodo v novo šolo predvidoma vselili med zimskimi počitnicami prihodnje leto.

V nadaljevanju sledijo obrtniška dela, ta so se sicer že začela na 2. nadstropju objekta v predhodno zaključenih lamelah. Tam delavci že postavljajo gips kartonske stene in vgrajujejo strojne ter elektro instalacije. V prihodnjih tednih se bo začela izvedba estrihov, ki bodo predvidoma zaključeni do prve polovice septembra.

Nov šolski objekt, za katerega so načrt izdelali v projektantskem biroju Studio.a+v, d. o. o., bo nadomestil prejšnjo, dotrajano zgradbo in z 18 oddelki zagotovil dovolj prostora za vse šolarje. Hkrati bo občina uredila okolico šole, s čimer bodo Škofije bogatejše za dodatne in urejene javne površine.

Novogradnja OŠ Oskarja Kovačiča Škofije je ena največjih investicij na področju vzgoje in izobraževanja v Mestni občini Koper v zadnjih letih. Vrednost gradbeno-obrtniških in inštalaterskih del znaša dobrih 12,2 milijona evrov, od katerih bo Mestna občina Koper prispevala več kot 10,3 milijona evrov, 2,3 milijona pa je pridobila iz naslova nepovratnih državnih sredstev Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Vrednost celotne investicije, ki obsega rušitev stare šole, zagotovitev nadomestnih šolskih prostorov, projektiranje, nadzor, GOI dela ter vso opremo šole, pa znaša nekaj manj kot 16 milijonov evrov.

Predvidoma bo gradnja zaključena konec letošnjega leta, šolarji pa se bodo vanjo vselili med zimskimi počitnicami leta 2023.

Foto: MOK