DomovNaši krajiKoper obiskala delegacija ameriške vojaške ladje USSN Yuma

Koper obiskala delegacija ameriške vojaške ladje USSN Yuma

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V koprsko pristanišče se je danes zasidrala ameriška vojaška ladja Yuma. Gre za oskrbovalno ladjo USSN Yuma, ki skrbi za hitre premike sil in opreme. Predstavnike ladje s kapetanom Davidom Gommo je v prostorih Mestne občine Koper sprejela mestna managerka in pomočnica vodje v Uradu za gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Jana Tolja, ki jim je med sproščenim pogovorom predstavila znamenitosti našega mesta z okolico.

Vojaška ladja, ki je danes zasidrana na potniškem terminalu, je požela val zanimanja in pogledov prebivalk in prebivalcev ter obiskovalk in obiskovalcev Kopra. Gre za 103 metre dolgo ameriško oskrbovalno ladjo USSN Yuma s 24 člani posadke na krovu, ki vključuje civiliste in vojake. Vojaški posadki poveljuje kapitan bojne ladje David Gommo.

Ameriška hitra transportna ladja, ki jo ameriška vojska uporablja za hitre premike sil in opreme, lahko deluje v zelo plitvih pristaniščih in plovnih poteh, saj za izkrcanje opreme ne potrebuje zgrajenega pristanišča. Prepelje lahko več kot 100 ton tovora, ima pa tudi pristajalno stezo za helikopterje.

Ob koncu uradnega srečanja je Jana Tolja kapitanu bojne ladje Davidu Gommi izročila protokolarno darilo Mestne občine Koper županovo vino in oljčno olje.

Foto: MOK