DomovNoviceGalerija z razgledom predstavlja grafična oblikovanja koprske oblikovalke

Galerija z razgledom predstavlja grafična oblikovanja koprske oblikovalke

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob Bastionu nasproti potniškega terminala je postavljena Galerija z razgledom Luke Koper, ki že leta velja za posebno stičišče številnih ljubiteljev kulture. Od danes si lahko na osmih razstavnih panojih ogledate razstavo Gradniki, delo koprske oblikovalke Darje Vuga, ki že dve desetletji oblikuje večino tiskovin in drugih vizualij za Gledališče Koper.

»Z osmimi panoji pod mestom dajem na stran vsebino sporočil naročnikov in se osredotočam na razne zanimive likovne pojave, ki vnašajo radost v delo oblikovalke. Večina jih ni končni izdelek. Zato izjemoma to ni predstavitev oblikovanja vidnih sporočil, temveč grafičnega oblikovanja v ožjem pomenu,« je o predstavljenih delih povedala Darja Vuga in dodala: »Gradniki v naslovu projekta so elementi likovnega ustvarjanja, kot so črta, barva, ploskev, barvni in tonski kontrast oz. ujemanje, prekrivanje, slojenje, prosojnost, kompozicija ipd. Tu so kot nekakšna mala šola likovne teorije.«

Darja Vuga, ki živi in dela kot samozaposlena ustvarjalka v kulturi, je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost (ALU) v Ljubljani in večino svoje kariere ustvarja za javne in nevladne institucije s področja kulture. Za svoje delo je bila tudi večkrat nagrajena.

Foto: MOK