DomovNoviceVabljeni v Libertas na filmski večer in koncert

Vabljeni v Libertas na filmski večer in koncert

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi prihajajoči konec tedna bo v Libertasu rockovsko obarvano. V sklopu razstave Rock Istra/Rock Istria 1965–2000 bo v petek, 22. aprila, ob 19. uri na sporedu filmski večer. Zainteresirani si bodo ogledali film Sončni krik, v soboto, 23. aprila, ob 20. uri pa bodo obiskovalci prisluhnili koncertu skupine Zmelkoow.

Sončni krik je slovenski popart komični film iz leta 1968 v režiji in po scenariju Boštjana Hladnika. Filmi prikazuje zgodbo o gangsterjih, ki ukradeni denar skrijejo v hladilnik, ki je nato predan šoli za aranžerje na obali. Glasbo za film je prispevala tedaj popularna skupina Kameleoni. Filmski večer bo popestril pogovor z gostoma igralcem Bojanom Maroševičem, ki je odigral glavno vlogo v prvem jugoslovanskem barvenm filmu Sončni krik in filmskim kritikom Marcelom Štefančičem. Pogovor bo vodila Irena Urbič.

V soboto bo iz skladišča odmeval zvok skupine Zmelkoow. Primorska skupina, ki je znana po svojih nenavadnih besedilih, ki segajo od zgolj »odštekanih« do naravnost morbidnih, se bo tokrat predstavila v akustični izvedbi.

Vstop na oba dogodka v sklopu razstave Rock Istra/Rock Istria 1965–2000 je brezplačen.

Foto: MOK, ZKP RTV Slovenija, Tomaž Povodnik