DomovNoviceKoper že dobiva praznično podobo

Koper že dobiva praznično podobo

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Delavci Javne razsvetljave bodo danes začeli nameščati prve elemente novoletne svetlobne okrasitve mesta, ki bo v Kopru sicer zažarela 2. decembra. Novost bo naravna jelka z okrasitvijo na Titovem trgu, sicer pa se praznična podoba mesta letos ne bo bistveno spreminjala.

Čeprav nas do prižiga novoletne okrasitve loči še mesec in pol, bodo delavci Javne razsvetljave s podizvajalci začeli nameščati prve elemente. V prejšnjih dneh so svoja mesta na krožiščih sicer že zasedli podstavki svetlobnih skulptur, v prihodnjih tednih pa bodo napeljali več kilometrov svetlobnih verig in postavili druge okraske, ki bodo v Kopru pričarali čudovito božično-novoletno vzdušje.

Tudi letos Mestna občina Koper ne načrtuje bistvenih sprememb v praznični okrasitvi mesta, bo pa zamenjala nedelujočo in dotrajano razsvetljavo, na Titov trg pa vrnila naravno jelko z novimi okraski. Za dokup dotrajanih elementov, jelke in postavitev celotne okrasitve bo namenila največ 30.000 evrov.

V prazničnem decembru Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem načrtujeta pester program za vse generacije. Od prižiga lučk pa vse do prvih dni januarja se bo v Kopru zvrstilo več glasbenih izvajalcev, poskrbljeno bo za razgiban program za najmlajše, ob mandraču bo postavljeno drsališče. Celoten program bo znan v začetku prihodnjega meseca.

Foto: MOK, Jakob Bužan, Aleš Rosa